- hirdetés -

Csordultig telt az Eötvös-csarnok a CSIKO Férfi Kézilabda csapatának első hazai bajnoki mérkőzésén. A szeptember 17-én rendezett találkozón az orosházi csapat ellenfele a Békéscsaba DKSE együttese volt.  

A lelkesen játszó békéscsabai alakulat szerezte a 2022/2023-as Békés megyei kézilabda bajnokság nyitómérkőzésének az első gólját, melyre Lászlai Szabolcs és Kónya Balázs válaszolt a CSIKO kézilabdázói közül, valamint a hazai kapuban Pajkó László is bemutatta első védéseit. Az első percekben kevés gól esett, a csabaiak egyáltalán nem szerettek volna üres kézzel távozni az Eötvös-csarnokból, így a 10. percben 3-4-es állást mutatott az eredményjelző.

Jött is az első időkérés Németh László és Balogh Zsolt edzők részéről, ami meghozta az eredményt, az orosháziak Fábián Balázs és Rékasi Richárd vezetésével kezdték meg a visszazárkózást. A folytatásban is felváltva estek a gólok, orosházi részről ekkor Fábián és Lászlai zörgette meg többször a békéscsabaiak hálóját. A 20. percben még mindig 9-9-es döntetlen volt az állás, ezt követően azonban sikerült átvenniük a vezetést. Félidőre kétgólos orosházi előnynél, 12-10-es állással vonulhattak a felek, a két játékrész között az egyesület aerobik szakosztályának tagjai léptek fel.

A második félidő egy gyors Rékasi-góllal indult, ezt követően fokozatosan kezdett egyre nagyobb előnyt kiépíteni a CSIKO csapata. Ennek ellenére nem dőlhettek hátra, hiszen nem sokra rá a vendégek is megszerezték első góljaikat a második félidőben. A 40. percig kevés gól esett a találkozón, 17-15 volt az állás. A 20 orosházi találatot Fábián szerezte, aki ebben a periódusban is többször volt eredményes.

Csakúgy, mint csapattársa, Lászlai Szabolcs, aki már a nyolcadik találatát lőtte meg a 46. percben, ezzel pedig már 5 gólos előnyt alakított ki a hazai csapat. A balszélső nem sokkal később már a tízedik gólját is megszerezte, melynek köszönhetően 24-18-as előnnyel fordulhattak a csapatok az utolsó 10 percre. A mérkőzés vége is izgalmas játékperceket hozott, hiszen a vendégeknek a végére sikerült néhány gólt lefaragniuk a hátrányukból.

Ez azonban csak a szépítésre volt elég, a CSIKO Férfi Kézilabda így fennállása első mérkőzésén 27-24-es győzelemmel zárt.

Rékasi Richárd és edzőjük, Németh László is megköszönte a szurkolók támogatását. Értékelőjükben elmondták, hogy ugyan a kezdeti nehézségek még látszódtak a csapat játékán, nem is teljes kerettel álltak ki, de örülnek annak, hogy sikerült győzelemmel kezdeniük a bajnoki szereplést. Bíznak benne, hogy a jövőben még több edzéssel és odafigyeléssel tovább fog javulni a csapat teljesítménye.

CSIKO Férfi Kézilabda – Békéscsabai DKSE 27-24 (12-10)

V.: Ivanics, Nyitrai

CSIKO Férfi Kézilabda: Pajkó, Kovács T. (kapusok) – Pásztor Á. 2, Farkas 2, Viczián, Kónya 1, Lászlai 11, Rékasi 5, Antal 1, Fábián 5.

Az ellenfél legjobb dobója: Szántó 9.

A CSIKO kézilabdázói következő meccsüket szeptember 23-án játsszák, jövő hét pénteken Túrkevére látogatnak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.