- hirdetés -

Megszerezte idei első győzelmét a másodosztályban az orosházi női kézilabdacsapat. A Fradi U19-es együttesét kilenc góllal múlták felül.

Két fájó vereség után fogadta legújabb ellenfelét az orosházi gárda, szombaton este a Ferencváros U19-es gárdája érkezett az Eötvös-csarnokba. Motivációból nem volt hiány, jól is kezdte a találkozót a hazai gárda, ami pár perc elteltével már 4-2-re vezetett. A hibák azért még most is jelentkeztek, amiket kihasználva jól tartották magukat a fővárosi fiatalok. Az előnyt azonban egyszer sem adta ki a kezéből az ONKC, amiben nagy szerepe volt a védelmüknek, illetve a jó formában védő Bálint Annának. Az első játékrész felénél Baráth Berta egy óriási kapufás góllal szállt be a találkozóba, a 15. percben 9-7-re lépett meg ismét az Orosháza. A hazai alakulat jól viselte azt is, hogy sok esetben emberhátrányban kellett játszania. A szünetben egy nagyobb négygólos előnyt alakítottak ki Kenyeres Barbaráék, 16-12-nél vonultak az öltözőbe.

A fordulás után ismét kellett néhány perc, mire felvette a megfelelő fordulatszámot a hazai gárda. Ez idő alatt a Fradi két gólt ledolgozott a hátrányából, de Mikula Dóra duplájával visszaállt a szünetbeli különbség. A 48. percben öttel, tíz minutummal a vége előtt pedig már hattal vezettek az orosháziak. Ekkora minden időkérését elhasználta a vendégek edzője, de változtatni a játék menetén nem tudott egyszer sem. Az 52. percben egy ötgólos széria végén megszerezte első találatát a felnőttek között az ifi korú Bedron Viktória. Ezzel már 26-19 volt az állás, a lefújásnál 30-21 állt az eredményjelzőn, ami azt jelenti, hogy az Oxxo Energy Orosháza megszerezte az idei szezon első győzelmét.

– Átszakadt a gát – kezdte meccs utáni értékelőjét Morva Zoltán. – Végre pontokat szereztünk. Az elmúlt két mérkőzésen is éreztem, hogy szakaszokban nagyon jól játszottunk, de voltak olyan periódusok, amikor leblokkoltunk. Most jól kontrolláltuk a mérkőzést, a cserepadról beálló játékosok is hozzá tudtak tenni a meccshez. Boldogok vagyunk – fogalmazott az edző.

Oxxo Energy Orosháza – FTC U19 30-21 (16-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 200 néző.
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka.
Orosháza:

Bálint – Ludvig 4, Vörös 2, Kenyeres 5, Mikula 2, Iván 5, Bíró 2. Cserék: Cseh, Szőke (kapusok), Gara, Ács 2, Jáhn, Baráth 3, Bedron 1, Repák 4. Edző: Morva Zoltán.
Az FTC legjobb góllövői: Horváth F. 5, Szabó A. 5.
Kiállítások: 12 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.