- hirdetés -

Idén is megrendezték a szenttamási katolikus templom búcsúját,melyre Orosházáról is ellátogatott egy küldöttség Dávid Zoltán polgármester vezetésével, erősítendő a két város közötti testvér-települési kapcsolatokat.

A szerbiai Szenttamás egyik legfontosabb ünnepségét tartották szeptember 14-én. Az idei búcsú kissé eltért a hagyományostól, hiszen a kálvárián egy nappal korábban tartották meg a keresztúti ájtatosságot, a búcsú napján pedig délelőtt és délután is volt szentmise. A búcsú kulturális részére a délutáni és az esti órákban a templomudvarban került sor – írja a szenttamas.rs.

Az eseményen részt vett Dávid Zoltán polgármester is.

– Mindig nagyon nagy örömmel, nagy szeretettel fogadnak minket a szenttamási magyarok. Nagyon jó érzés ide érkezni, hiszen úgy érzi az ember, mintha otthon lenne – fogalmazott Dávid Zoltán. – Ezek a találkozók lehetővé teszik, hogy ápoljuk a kapcsolatokat és újabbakat tudunk teremteni, ilyenkor lehetőségünk van kinyilvánítani barátságunkat is. Köszönöm a szenttamásiak meghívását – tette hozzá a városvezető.

A polgármester a tavalyihoz hasonlóan az orosházi önkormányzat jóvoltából még egy díjat is átadott. Ezt az elismerést idén is olyan személynek ítélték oda, aki sokat tett a testvérvárosi kapcsolat ápolása érdekében. Ebben az évben a díjat Paraczky László újságíró kapta, aki aktívan dolgozott (és dolgozik) azon, hogy a szenttamási és az orosházi média minden egyes vendégszereplésről és cserelátogatásról beszámoljon. Több éven át aktívan kivette részét a két testvérváros Orosháza és Szenttamás cserediák programjainak a megszervezéséből, részt vett azok lebonyolításában, felelősséget vállalt az orosházi diákok sutomorei nyaralásáért.

– Nagyon szépen köszönöm polgármester úrnak és a városvezetésnek ezt az elismerést. Remélem, hogy az utánunk következő generáció még sikeresebben és még többet fog dolgozni azon, hogy a két város kapcsolata gyümölcsöző maradjon – köszönte meg a díjat a szenttamási újságíró.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.