- hirdetés -

Pihenőpadokat adott át az orosházi Rotary Club a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetnek szeptember 13-án. A kórház udvarán, a kápolna környékén felállított eszközökkel a betegek mellett a kórház dolgozóinak a komfortérzetét is szeretnék növelni.

A barátság az a szikla, amire a Rotary épül és a tolerancia az az elem, ami a Rotaryt összetartja – ezzel a gondolattal alapította meg a világ első Rotary Clubját 1905-ben Paul Harris, a kezdeményezés pedig azóta világméretűvé nőtte ki magát. Magyarországon jelenleg 56 klub működik, közel 1200 aktív taggal, Orosházán 2004-ben indították újra a szervezetet. Legfőbb céljuk mindig is a tehetséggondozás, a társadalmi leszakadás megakadályozása volt, a zeneiskolának hangszereket adományoztak, az általános iskoláknak laptopokat, de a covid-árvákat is segítették az elmúlt években.

Fotó: Horváth Bence

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézettel is régebbre nyúlik vissza a Rotary kapcsolata. Szeptember 13-án a kórház udvarán pihenőpadokat avattak fel és adtak át az intézménynek. Kormányos Károly, a Rotary Club Orosháza 2022/2023-as évének elnöke elmondta, hogy támogatásukkal a betegek mellett a látogatók, családtagok, valamint a kórház dolgozóinak a komfortérzetét is szeretnék növelni. Reményét fejezte ki abban, hogy a Rotary a későbbiekben is tudja majd támogatni a kórházat.

Dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója köszönte meg az adományt.

– Az elmúlt évek során családi napot, közös futóversenyt rendeztünk, de a kórház gyermekosztálya is kapott adományt a Rotary Clubtól. Nagyon örülünk az 5 padnak, szépek és jól mutatnak a Pisont család által épített kápolna mellett és környékén, köszönjük szépen a dolgozók, a látogatók, pihenni vágyók nevében is – hangsúlyozta.

Fotó: Horváth Bence

Az aláírást követően a Magyar Rotary Mozgalom jelen lévő kormányzója, Réti László is köszöntőt mondott az átadáson megjelent vendégeknek. Mint mondta, reméli, hogy a betegek és a kórházi dolgozók is örülni fognak majd a pihenőpadoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.