- hirdetés -

Szeptember 14-én a Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében tartotta meg a 2022/2023-as tanév első ülését az Orosházi Oktatási Kerekasztal. Az eseményen beszámoltak az előző év eredményeiről, az intézmények kiemelt programjairól és az idei munkatervről is. Vendégként a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, Simon Nóra Edina vett részt az ülésen, aki elmondta, hogy emelkedett Békés megyében a pedagógusok létszáma.

A rendezvény elején Orosháza polgármestere Dávid Zoltán köszöntötte az város iskoláinak, oktatási intézményeinek képviselőit és Simon Nórát Edinát, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjét. Ezt követően az Oktatási Kerekasztal elnöke, Bojtor István ismertette a 2022/2023-as tanév első kerekasztal megbeszélésének napirendi pontjait. Ezek közé tartozott az előző, 2021/2022-es tanév beszámolója, amit később a kerekasztal titkára, dr. Blahó János ismertetett a jelenlévőkkel.

A szervezet munkatervét is a mostani ülés során véglegesítették, valamint az intézmények kiemelt programjaira is kitértek, többek közt a Tehetséghíd program vagy a Világnyelv program aktualitásaira, valamint a pénteki gólyaavató rendezvényt is véglegesítették. Az esemény végén már a következő ülések terveiről is szót ejtettek. Bíznak benne, hogy egyik tavaly elindult kezdeményezésüket is folytatni tuják és minden iskolába el tudnának vinni egy kerekasztal beszélgetést.

A következő alkalmat a tervek szerint a Táncsics Mihály Gimnáziumba terveznék, ahol a Kaáli Természettudományos Műhelyt is megmutatnák azoknak, akik még nem látták. A rendezvény elején Simon Nóra Edina is megköszönte az Orosházi Oktatási Kerekasztal meghívását. Kiemelte, hogy szerteágazó tevékenységet folytatnak az oktatásban, többek között a pedagógusok továbbképzése, a mérések és a középfokú felvételi rendszerek irányítása is a feladatok közé tartozik.

Fotó: Horváth Bence

– Dolgozik velünk 67 szaktanácsadó és közel 200 szakértő, Békés megye összes intézménye a hatósági feladatokat tekintve hozzánk tartozik. Ez 202 intézményt jelent közel 500 feladatellátási helyen, melyben természetesen nagy szerepet kapnak az orosházi intézmények is mind a feladatok tekintetében, mind az együtt való munkálkodásban – árulta el a főosztályvezető, aki ismertette azt a pozitív folyamatot is, miszerint tavaly óta 52 pedagógussal nőtt a pályán dolgozók létszáma. Simon Nóra szerint ez bizonyíték arra, hogy a fiatalok visszatérnek a megyébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.