- hirdetés -

Szolnokon rendeztek nagyszabású versenyt a kyokushin karatésok számára. A 37. Szolnok kupa, Európa-bajnokság egyben az első Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny is volt.

Tizenöt ország versenyzőit látta vendégül a Tisza parti város és érkezett egy japán delegáció is a versenyre. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör hat versenyzővel, nyolc számban indulva képviselte magát és városunkat a versenyen. Nem is eredménytelenül, hisz három arany mellett egy ezüst és egy bronzérmet is elhoztak az orosházi versenyzők. Hatan küzdelemben, ketten emellett formagyakorlatban is vállalták a megmérettetést.

Mint a klub vezetője, a csapat edzője, shihan Zsiga Zsolt elmondta, nagyon szépen helytálltak a gyerekek.

– Aranyat nyert a gyermek korcsoportban, küzdelemben, Györki Zsolt, Alzubi Yahya, kata aranyérme mellé küzdelemben is szerzett egy bronzot, Szokolai Bence szintén küzdelemben szerzett aranyérmet. A serdülők között, küzdelemben sikerült második helyet, ezzel ezüstérmet szereznie Alzubi Al Hassannak – foglalta össze a mester.

Az orosháziak mestere is a kitüntetettek közt volt (Fotó: OKKSZK)

A szolnoki viadalon ünnepelték a magyar kyokushin megalapításának ötvenedik évfordulóját is. Ebből az alkalomból a sportág sok kimagasló egyénisége érkezett a Tisza partjára. A jubileum alkalmából több versenyzőként, edzőként kimagaslót alkotó sportembert tüntetett ki a szövetség. A kitüntetettek közt szólították az orosházi egyesület vezetőjét, shihan Zsiga Zsoltot is. A kitüntetést a kyokushin karate érdekében végzett kimagasló tevékenységéért ítélte neki a grémium. Az oklevél mellé egy, a magyarországi kyokushin egyik alapítója, shihan Furkó Kálmán öklét mintázó plasztikát is átvehetett az orosházi sportvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.