- hirdetés -

Ingyenes koncerttel és szórakoztató programokkal várta az érdeklődőket az Őszindító családi délután az Árpád-kertben. Az arcfestés és a bábkészítés mellett közös grillezéssel is készültek a szervezők. Az esemény egy pályázatnak köszönhetően jött létre az Egy Más Jövőért Alapítvány és a Petőfi Művelődési Központ összefogásával.

Habár délelőtt még esett az eső később kitisztult az idő és a terveknek megfelelően a szabadban tudták megtartani a rendezvényt. A délutánt a Csiko-Boat Sport Egyesület bemutatója nyitotta meg 15 órakor, majd ezután az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület produkciója következett.

– Egy családi rendezvényre vártuk az érdeklődőket. Olyan programelemeket is terveztünk, amely úgy gondoljuk, hogy a család minden tagjának szórakoztató lehet. Lesz bábszínházi bemutató, arcfestés, grillezés és egy sztárvendéget is várunk – mondta Halustyik Éva, az Egy Más Jövőért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A sportegyesületek bemutatója után Vastag Tamás, az X-faktor egykori felfedezettje tartott koncertet. Az énekes, előadása közben a közönséget is bevonta a produkcióba, így például megtáncoltatott valakit, de a vonatozás is elindult az egyik dal alatt. Vastag Tamáshoz egy nagy rajongója is érkezett, aki 11 évvel ezelőtt készített képüket is magával hozta.

– 2011-ben találkoztam vele először Békésen, egy pályázat keretében. Volt rá lehetőség, hogy váltsunk vele pár szót és akkor készült a fénykép is. Én őt nagyon régóta követem, az X-faktorban ismertem meg és végig neki szurkoltam. Most szintén miatta érkeztem, és szeretném odaadni neki ezt a fényképet – mondta Molnár Zsófia, aki 7 évesen találkozott először kedvencével.

A koncert után Zsófi újra készített egy közös képet Vastag Tomival, aki meglepődött a régi fotó láttán és örömmel elfogadta az emléket. Tomi legutóbb testvérével lépett fel Orosházán, elmondása szerint, nagyon tetszett neki a helyszín, az Árpád-kert és a város egyaránt.

– Most minden olyan nagyon szép itt. Igyekeztem interakcióval, a közönséggel együtt végig csinálni a koncertet és úgy vettem észre mindenkinek tetszett és én is nagyon élveztem. Ki kell emelnem, hogy jó közönséggel persze könnyű. Olyan zenéket igyekeztem választani, amiket többségében ismernek. A saját dalaimat ilyenkor igyekszem olyan arányban beletenni, hogy ismeretterjesztő jelleggel legyenek benne – mondta nevetve a Fonogram-díjas előadó.

A koncert után a Fabula Bábszínház műsora szórakoztatta a gyerekeket, majd egy közös grillezéssel zárták a rendezvényt.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.