- hirdetés -

Izgalmas végjátékot hozott az orosházi női kézilabdázók debreceni végjátéka. Az utolsó öt percben elkövetett hibák az ONKC két pontjába került.

Jól kezdett a vendégcsapat, előbb 4-2-nél, majd a 13. percben 6-4-nél is jobban álltak Kenyeres Barbaráék. A bizonytalan támadójáték most is jellemző volt az orosházi csapatra, de védelemben ezt még sikerült egyensúlyoznia, egészen a 18. percig, amikor 7-7-nél kiegyenlített a hazai gárda. Morva Zoltán időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat, de ez nem sikerült. A debreceni fiatalok a szünetig 12-9-re léptek meg.

A folytatásban nagyobb fokozatra kapcsolt az ONKC. Elkezdte a felzárkózást, egy gólra meg is közelítette az ellenfelét, de a hazaiak megrázták magukat és újra három góllal vezettek. Vörös Bettina és Kenyeres Barbara vezérletével sikerült végül az 50. percben kiegyenlíteni sőt, Bíró Petra értékesített ziccerével hét perccel a vége előtt 21-19-nél már az Orosháza állt jobban. A hajdúságiak időkérése után fordítani tudott a Debrecen és megszerezte a két pontot, 25-24-gyel ért véget a találkozó.

– Nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat – kezdte csalódottan értékelőjét Morva Zoltán. – Amikor előnyt alakítunk ki, elfelejtünk kézilabdázni. Támadásban a tízperces rövidzárlatok nem férnek bele, ez bebizonyosodott a Pécs és most a Debrecen ellen is. A második félidőben szépen küzdöttünk, megfordítottuk az állást, de a végjátékban a saját hibáinknak köszönhetően nem szereztünk pontot – zárta az edző.

DVSC SCHAEFFLER U19 – Oxxo Energy Orosházi NKC 25-24 (12-9)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Debrecen, 120 néző.

Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.

Orosháza:

Bálint – Ludvig 1, Vörös 5, Kenyeres 7, Mikula 2, Iván 3, Bíró 3. Cserék: Cseh, Szőke (kapusok), Repák, Jáhn, Baráth 1, Bedron, Patyi, Gara. Edző: Morva Zoltán.

A DVSC legjobb góllövői: Bacenková 6, Kelemen 6, Kiss Cs. 5.

Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc .Hétméteresek: 3/1, illetve 1/1.

A következő fordulóban szeptember 17-én az FTC U19 gárdája érkezik Orosházára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.