- hirdetés -

Úszásoktatáson vettek részt az első teljes tanítási héten a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai. Az őszi időszakban hagyományosan a 2. és 5. évfolyamok tanulói utaznak Gyopárosra, az évek óta visszatérő programot mindig nagyon várják a gyerekek.

Már több éve hagyomány a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola életében, hogy a júniusi időszakban az 1. és 3. évfolyamok tanulói, míg szeptember elején a 2. és 5. osztályos diákok úszásoktatáson vesznek részt Gyopárosfürdőn, így öt év alatt négy alkalommal is fejleszthetik a sportágban szerzett tapasztalataikat a gyerekek. Nem volt ez másként idén sem, a 2022/2023-as tanév első teljes hete két évfolyamnak is az úszás jegyében telt.

Az oktatást az intézmény testnevelő tanárai, Fehérné Kiss Katalin, Ekéné Nagy Edit és Móricz Bence tartották nekik. Fehérné Kiss Katalin elmondta, hogy a gyerekek ügyesen és gyorsan tanultak, a pénteki foglalkozás során az 5. évfolyamos diákok nagy része már a kétméteres medencében úszta le a távot, de a 2. évfolyam nagy része is kipróbálta az ötven méter hosszú pályákat.

– A biztonság mellett a jókedv volt a másik legfontosabb szempont. A gyerekek nagyon szeretik ezeket a foglalkozásokat és nagyon szurkoltunk azért, hogy a mostani, pénteki alkalmat se mossa el az eső. Hogy teljes legyen a foglalkozás az érkezés és a távozás során is a Dottóba pattantunk, ami szintén egy plusz élmény volt nekik – ismertette a részleteket.

Délután tehát az 5. évfolyamot a másodikosok követték, akik hasonló lelkesedéssel ugrottak medencébe és sajátították el a gyors- vagy éppen a mellúszás alapjait. Ahogy fogalmaztak, nehéz lesz egy ilyen izgalmas és mozgalmas közös program után visszazökkenni jövő héten a tanulásba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.