- hirdetés -

A Linamar Hungary Zrt. hatodik alkalommal szervezi meg jótékonysági futóversenyét, amelynek nevezési díjai 100 százalékban a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványhoz kerülnek. Az online térben szeptember 23-a és 25-e között segíthetnek a koraszülötteken a versenyre jelentkezők, személyesen pedig szeptember 24-én van erre lehetőségük, mégpedig Gyopároson.

A Linamar Jótékonysági Futóversenye szinte egyidős a koraszülöttmentő alapítvánnyal. Az elsőt 2017-ben szervezték meg, az idei pedig már a hatodik lesz. A korábbi öt verseny eredménye számokban: közel 2 ezer nevező, több mint 10 ezer lefutott kilométer és 3.793.000 forint támogatás. A Covid miatt két évre az online térbe kényszerült a verseny, idén pedig úgy döntöttek a szervezők, hogy hibrid jótékonysági akciót szerveznek, így azok is segíthetik a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány munkáját, akik a verseny hétvégéjén nem tartózkodnak Orosházán.

– Azzal a szándékkal hívtuk életre, hogy felelős foglalkoztatóként példát mutatva közösséget építsünk egy nemes cél érdekében – fogalmazott Csík Tímea, Linamar Hungary Zrt. kommunikációs munkatársa. – Békés megye egyik legnagyobb foglalkoztatójaként úgy gondoltuk, ez az az ügy, ami mögé beállunk. Nagy munka a versenyszervezés, de szerencsére vannak segítőkész önkéntesek is, akik nemcsak az előzetes feladatokban, hanem a helyszíni lebonyolításban is szívesen szerepet vállalnak. Az éremtervezés és kivitelezés nagy részét például a duális felsőfokú hallgatóink vállalták, de a középfokú tanulóink is részt vettek e nemes feladatban.

A 2018-as jótékonysági futás egyik pillanatképe (Forrás: OrosCafé archív)

A szervezők idén is buzdítanak minden lelkes futót – illetve bárkit, akinek lehetősége van támogatni az alapítvány munkáját–, hogy adják le nevezésüket a versenyre vagy jelezzék támogatásukat szeptember 10-ig az esemény Facebook oldalán található jelentkezési felületen vagy a www.linamar.hu/Jótékonysági Futóverseny oldalon. A tapasztalatok szerint évről-évre egyre többen jelentkeznek a versenyre. Szükség van a folyamatos anyagi támogatásra. Rengeteg pénzt emészt fel az alapítvány munkája.

– Az alapítvány nevében szeretném megköszönni a Linamar Hungary Zrt.-nek azt a hatalmas támogatást, amellyel évek óta segítik a munkánkat – fogalmazott Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke. – A cég munkatársai profi módon szervezik meg minden évben ezt az akciót, magukra vállalják az összes ezzel járó feladatot, nekünk nincs más dolgunk, mint odamenni és megköszönni.

– A mentőautó folyamatosan dolgozik, a zökkenőmentes működtetéshez biztos anyagi háttér kell. Egy példaértékű, hatalmas Békés megyei összefogásnak köszönhetően tudtuk megvásárolni a mentőautót, és így is tudjuk fenntartani azt. A mentőautó költsége havonta több mint 3 millió forint. Ha nem lennének ilyen jellegű rendezvények, nem kapnánk ennyi támogatást, nem tudnánk működtetni. Épp ezért hálásan köszönjük a sok segítséget, és kérjük, aki csak tud, csatlakozzon az akcióhoz! Segítsenek, hogy mi is segíthessünk! Fussunk együtt, és legyünk minél többen koraszülöttmentők! – zárta a kuratóriumi elnök.

A koraszülöttmentő működtetéséhez havi szinten több millió forint szükséges (Fotó: OrosCafé archív)

A nevezési díj 1000 forinttól 5000 forintig terjed, a jelenléti futóverseny szeptember 24-én Gyopárosfürdőn a Hűvös utcában lesz. A gyermekek örömfutása 9:20-kor és 9:30-kor indul, a felnőtt távok rajtja pedig kereken tíz órakor várható.

A futóversenyre nevezni szeptember 10-e éjfélig lehet a https://linamargyoparos.polarsport.hu, az online verseny esetében a https://linamaronline.polarsport.hu oldalon. A szervezők remélik, idén is sikeres lesz az akció. Minden befutó ajándékcsomagot és egyedi tervezésű befutó érmet kap, a távonként és nemenként első helyezettek pedig serleggel térhetnek haza, illetve azzal a jó érzéssel, hogy segítették környékünk koraszülöttjeinek túlélési esélyeit, valamint a lehetőségét annak, hogy ők is teljes életet élhessenek.

Az alapítvány munkásságáról bővebben a következő linkekre kattintva olvashat:
https://viharsarkimento.hu/
https://www.facebook.com/ViharsarkiKoraszulottAlapitvany

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.