- hirdetés -

Pár nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Rómában rendezett Masters Európa-bajnokságon vesz részt Gombkötőné Tóth Ilona, aki az úszók 70-74 éves korosztályában versenyzett. Első versenyszámát, az 50 méteres gyorsúszást megnyerte, ezt követően azonban újabb két feladat várt még rá. A lendülete azonban nem hagyott alább és újabb két dobogós helyezést szerzett.

Gombkötőné Tóth Ilona a múlt héten először a 200 méteres gyorsúszás során ugrott medencébe a Rómában zajló Master Európa-bajnokságon, amit rutinjának, elszántságának és felkészültségének köszönhetően meg is nyert, 3:08.91-es eredménnyel. A győzelmet követően azonban még nem dőlhetett hátra, hiszen két újabb gyorsúszószám várt rá.

Pénteken az 50 méteres táv következett, ahol harmadikként csapott a célba és bronzérmet nyert, majd vasárnap 100 méteres gyorsúszásban is megmérettette magát. Itt, teljessé téve a kontinenstornán szerzett éremkollekcióját, másodikként zárt.

Elmondta, örömmel fog visszagondolni a római időszakra, hiszen remekül érezte magát a színvonalasan megrendezett Európa-bajnokságon. Testben és lélekben is egy nagyon megterhelő időszak áll mögöttem, de teljesült a vágyam, sorozat éremmel térhetek haza – tette hozzá az orosházi bajnoknő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.