- hirdetés -

Nemrég Rómában rendezték meg az úszó Európa-bajnokságot, a napokban pedig szintén az olasz fővárosban a sportág Masters kontinenstornája is kezdetét vette. Az orosházi Gombkötőné Tóth Ilona gyorsúszásban állt rajtkőre, elsőként a 200 méteres versenyszámban, ahol végül a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Magabiztosan és nagy lendülettel várja a pénteki és vasárnapi folytatásokat.

A rutinos úszó a napokban Rómába utazott, ahol a Masters Európa-bajnokságon, a 70-74 éves korosztályban állt rajtkőre. Gyorsúszásban indul a kontinenstornán, elsőként a 200 méteres távon ugrott vízbe. Ez olyan jól sikerült, hogy 3:08.91-es eredménnyel a győzelmet is megszerezte.

Gombkötőné Tóth Ilona élete örökre összekapcsolódott az úszással, nyolc évesen kezdte el versenyszerűen űzni a sportágat. Gyorsan jöttek az eredmények, az országos bajnokságokon is szép eredményeket ért el, majd fiatalon elvégezte a segédedzői illetve az edzői tanfolyamot. A felnőtt versenyzői karrier helyett azonban a családot választotta, majd gyermekei születése után tért vissza az úszáshoz, 28 évesen kezdett el ismét versenyezni. Ez pedig a mai napig tart, a gyerekek oktatása mellett folyamatosan részt vesz senior vagy masters versenyeken.

2020-ban, augusztus 20-án Orosháza sportjáért kitüntetést vehetett át, akkor is úgy fogalmazott portálunknak, hogy amíg csak él, ő úszik és amíg úszik, ő él.

A római jó kezdet után már nagyon várja a pénteki napot, akkor 50 méter gyorson teheti próbára magát, majd vasárnap a 100 méteres versenyszámban is szeretné a legjobb formáját hozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.