- hirdetés -

Megkezdődött a tanév a Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégiumban. Dr. Blahó János után, idén Árusné Erős Krisztina igazgatónő nyitotta meg az új tanévet.

Az időjárás miatt rendhagyó módon az ötödikesek és a kilencedikesek az aulában, a többi osztály a tantermekben hallgatta meg az év eleji köszöntőket. Az iskolavezetés és a diákok díszvendégként köszöntötték egykori igazgatójukat, dr. Blahó Jánost, aki a tavaly évben utoljára töltötte be ezt a pozíciót.

Az évnyitó kezdetén Kulcsár Anna 7/8. osztályos tanuló verssel köszöntötte az új tanévet, majd Árusné Erős Krisztina igazgatónő osztotta meg jókívánságait a 2022/2023-as tanévvel kapcsolatban.

– Ebben a tanévben 116 új gyermek kezdi meg tanulmányait a Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégiumban. Úgy készülünk, hogy jelenléti oktatás lesz. Rengeteg program várja a diákokat és reméljük, hogy idén a vizsgák és az érettségire való készülés mellett a közösségformálásra is lehetőségünk – fogalmazott az új igazgatónő.

Árusné Erős Krisztina hozzátette, idén három kilencedikes osztályt indítottak. A 9/A osztály a német és angol speciális tagozat, a 9/B osztályban emelt szintű biológia és matematika képzés folyik majd, a 9/C-ben pedig a humán, az informatika és az általános tanrendi képzés kap helyet. Az évnyitó ünnepség után az aulában tartózkodó diákok termeikbe vonultak, hogy a négy osztályfőnöki órával megkezdődjön az új tanév.

Fotók: Takács Csaba

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.