- hirdetés -

Évek óta visszatérő hagyomány az O-I Hungary Kft. életében, hogy családi napot szervez az Orosházi Öblösüveggyár dolgozóinak, ez pedig az idén sem volt másként. Az augusztus 27-én tartott közös program ráadásul rekordnak számított, hiszen több mint 500-an mentek el Gellértegyházára.

Az elmúlt időszakban számos hétvégi eseménynek adott már otthont Gellértegyházán a Történelmi Emlékpark, ez pedig augusztus 27-én sem változott. Az O-I Hungary Kft. ekkor tartott családi napot az üveggyár dolgozóinak, ami már egy évek óta visszatérő hagyománynak számított. Ördögné Papdi Zsuzsanna, a cég üzleti vezetője elmondta, hogy nagy örömükre a tavalyi 300-as létszámot követően idén már 500 résztvevőre számíthattak.

– Ez annak is köszönhető, hogy nemcsak dolgozni szeretünk bejárni, hanem a szabadidőnk során is igyekszünk odafigyelni egymásra. Ami még különlegesebbé tette a mai napot, hogy számos kollégánk mutatta be a hobbiját a többieknek, így például oldtimer járgányokat, vagy kis modell autókat is megcsodálhattak a vendégek. Reggel egy üzemlátogatásra is meginvitáltuk a hozzátartozókat, ahol megmutattuk nekik az üveggyártás rejtelmeit – ismertette a részleteket.

A rendezvényen minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságokat vagy kikapcsolódási lehetőségeket. A gyerekek számára természetesen kikerülhetetlen volt az ugrálóvár vagy a különböző célbadobós játékok, de különböző társasjátékok is vártak a vendégekre. Dr. Mikiténé Kiss Katalintól, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, hogy Békéscsabáról a helyi hímző kör érkezett Gellértegyházára, akiknek a munkáját az érdeklődők is kipróbálhatták. A jó hangulatról a Show és Bors Zenekar gondoskodott, akik 2019-ben az Év Partyzenekara címet is elnyerték.

Idén a pörköltfőző verseny résztvevői köre is bővült, a tavalyi 2-3 után idén már 6 csapat nevezett. Az üveggyárban beszerzési és logisztikai vezetőként dolgozó Bósz György, valamint a kereskedelmi vezetőként dolgozó Szabó József is elégedetten nyilatkozott a programokról.

– Én 2000-ben fejeztem be az egyetemet, akkor kerültem első munkahelyemre, ide az orosházi üveggyárba. Azóta is itt dolgozom, hiszen nagyon szeretem az üveggyári létet és a munkámat, mint ahogy a munkatársaimmal töltött közös programokat is. Szükség is van az ilyen kikapcsolódási lehetőségekre, főleg így a koronavírus által is megszabott időszak után – mesélte György.

Szabó József hozzátette, hogy az ilyen alkalmak jó lehetőséget adnak egy kis beszélgetésre vagy barátkozásra. A rendezvény legfőbb célja, hogy összekovácsolja a közösségüket, ilyenkor pedig még a családjukat is be tudják vonni egy kicsit a munkahelyük életébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.