- hirdetés -

A mai napon az ember leghűségesebb barátját ünnepeljük, augusztus 26-a a kutyák világnapja. A nap célja a kutya és a gazda közötti szeretet ünneplése, ebből az alkalomból szedtünk össze néhány helyet, ahol szívesen látják négylábú barátainkat is a városban.

Manapság egyre inkább elterjedt, hogy egy család a kutyájával utazik, vagy egy séta során szeretne beülni egy kávéra, esetleg egy közeli étterembe. Egyre nagyobb az igény, hogy kedvenceikkel is megosszuk azokat az élményeket, amelyeket nap mint nap átélünk, ezt pedig egyre több vendéglátó egység felismeri, így a kutyabarát helyek száma évről-évre növekszik.

– A kutyák manapság egyre inkább családtagok, mint háziállatok – kezdte Pillár Napsugár – Fontos, hogy ezek az állatok már ebben a környezetben nőnek fel, szocializáltak és hozzá vannak szokva az ingerekhez. Nem ugatnak, nem rombolnak és nem piszkítanak ezekre a helyekre. Van persze negatív példa is, ezért fontos, ha egy vendéglátó megadja nekünk az esélyt, a kutyás oldal is megfelelően viselkedjen – emelte ki Napsugár, aki négy kutyájával már több hosszú hétvégét is eltöltött különböző városokban.

Az Orosházára látogató kutyás családoknak is több lehetősége van, ha kedvencükkel itt szeretnének megszállni. Többek között a Fehér Hattyú Panzió, az Alföld Gyöngye Hotel, a Hotel Corvus és a Rigó Vendégház is szívesen fogadja a négylábú családtagokkal érkező vendégeket, de számos egyéb lehetőség is akad.

– Több internetes oldal is foglalkozik már a témával és ajánl ilyen helyeket. Észrevettük, hogy a nagyobb városokban nyitottabbak a vendéglátó egységek, sokszor vizet is adnak a kutyának. Amikor étterembe megyünk, mind a négy kutyánk tudja, hogyan kell viselkedniük. Általában miután leültünk, fekve várják meg, amíg befejezzük az ebédet. Persze nem maradhat el egy-egy kiskutya arc az ételért, de összességében nagyon jól viselkednek – mesélt Napsugár saját tapasztalatairól.

Orosháza éttermei és kávézói közül például a Caffé Sempre és az Amadeus is kutyabarát hely, utóbbi kiemelte annak ellenére, hogy a főtérre nem engednek kutyákat, ők szívesen látják a teraszon a négylábú barátainkat is, valamint ezeken a helyeken külön vizes tállal is készülnek számukra. Éttermek és cukrászdák közül is válogathatnak az idelátogatók és az orosházi lakosok egyaránt. A Kéknefelejcs Cukrászda, a La Rosa Pizzéria, a Fórum Étterem és a Gringó Burger is mind szívesen látják teraszukon kedvenceinket.

A fent felsoroltak mellett a MOL kutak is kutyabarát címmel rendelkeznek, valamint a Nimfa ás az Állatkórház boltja sem tiltja ki az állatokat az üzletből. Mindemellett a Széchenyi téren található CIB Bank is biztosítja a gazdáknak a kutyabarát ügyintézést. Orosházán tehát számos lehetőség van a kutyával rendelkező emberek számára, valamint 2018-ban egy kutyafuttatóval is bővült a város a Dr. László Elek lakópark mellett.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.