- hirdetés -

Az energiaellátás Magyarországon mind a gáz, mind az áram tekintetében biztosított – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Kormányinfón arról is szó volt, hogy a földgáz fűtőértékéhez igazítják az átlagfogyasztást.

Biztosított az energiaellátás Magyarországon, a jelenlegi fogyasztási, fogyasztói és piaci igényeket egyaránt sikerül kielégíteni, és folyamatosan tárgyalnak a stratégiai tartalékok bővítéséről is. A miniszter beszélt arról is, hogy az energiaárak jelentősen emelkedtek, ami miatt a kormány a rezsicsökkentett árakat az átlagfogyasztás erejéig tudja biztosítani minden háztartás számára.

Gulyás Gergely a keddi Kormányinfón közölte, hogy a kormány továbbra is fenntartja, hogy az 1729 köbmétert valamennyi háztartásnak rezsicsökkentett áron kell megkapnia. A kormány ezért állapította meg 63645 megajoule-ban a fűtőértéket.

Hozzátette, hogy ez jelentősen több, mint ami korábban, mert korábban az átlag fűtőérték szerepelt a rendeletben, ez körülbelül 59000 megajoule volt, most pedig a leggyengébb fűtőérték melletti megajoule szám szerepel. Ezt a rendeletet a kormány elfogadta, vélhetően kedden fog megjelenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.