- hirdetés -

Garázdaság miatt emeltek vádat egy 59 éves férfi ellen, aki egy szórakozóhelyen lefejelt egy vendéget, mert rosszkor kérte a sört.

Az eset még 2019 augusztus 4-én történt éjfél után nem sokkal. Egy férfi ittas állapotban érkezett meg ismerőseivel együtt egy orosházi pizzériába, a teraszon foglaltak helyet és hangosan zenét hallgattak. A társaságot a pizzéria dolgozói többször is felszólították, hogy halkítsák le a zenét. Ezeknek a kéréseknek nem tettek eleget, csak akkor kapcsolták ki a zenét, amikor megérkezett a helyszínre a rendőrség.

A társaság tagjai ezt követően beültek a pizzériába, ahol újra bekapcsolták a zenét, de a tulajdonos kérésére kikapcsolták.

Eközben a pultnál egy vendég tartózkodott és egy sört rendelt, mire odalépett mellé a garázdasággal vádolt férfi és belekötött a vendégebe és annyit mondott neki, hogy „rosszkor kéred a sört”. Erre a másik férfi visszaszólt, hogy „miért mikor kéne”, mire a vádlott ismét azt mondta neki, hogy „rosszkor kéred a sört”, majd közelebb lépett és egy hirtelen mozdulattal lefejelte.

Az Orosházi Járási Ügyészség vádiratában megállapította, hogy a férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A könnyű testi sértés vétsége magánindítványra üldözendő bűncselekmény, azonban a bántalmazott férfi a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt nem kívánt magánindítványt előterjeszteni, azaz nem kérte az elkövető felelősségre vonását. Az orosházi ügyészség pénzbüntetést szabott ki az 59 éves elkövető ellen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.