- hirdetés -

A különböző konyhai praktikák és a sütés-főzés iránt érdeklődő gyerekeket várják a gellértegyházi Kis kukta táborban. A programok között sajt- és tésztakészítés, savanyúság tartósítás, palacsinta sütés szerepel, de a kemencével is megismerkedhetnek a gyerekek. A tábort a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány szervezte.

A gellértegyházi táborok közül idén az utolsó a Kis kukta tábor. A gyerekeket augusztus 15. és 19. között várják, hogy megismerkedjenek a sütés-főzés praktikáival. Hétfőn a besamel mártás készítését tanulták meg a gyerekek, a mai napon pedig különböző fajtájú tésztákat készítettek, amelyet a későbbi főzés során fel is használnak majd.

– Hattól egészen tizennégy éves korig érkeznek a táborba. A Kis kukta tábor idén először jött létre, mert úgy vettük észre, hogy igény van további napközis táborokra. A programok között várható palacsintasütés, sajtkészítés. A kemencét is kipróbálják, abban bejglit fogunk készíteni a gyerekekkel. A pénteki tábortűzhöz pedig ők maguk fogják bepácolni a húst – mondta Gyevi-Nagy Lászlóné Anikó a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány koordinátora.

Anikó hozzátette, játékokon keresztül a gyerekek megismerkednek a fűszerekkel, a konyhai eszközökkel is. Jelenleg 17 gyerek van a táborban, és már többen jelezték, hogy legközelebb is szívesen ellátogatnának a táborba.

– Főzünk, sok szabadidőnk van. Ma tésztát csináltunk, mindenki, amilyet szeretett volna olyanra megformáztuk. Otthon is nagyon szeretek főzni, és gondoltam, hogy jól esne egy kis gyakorlás, ezért eljöttem ebbe a táborba, hátha több praktikát meg tudok tanulni – mesélte Balla Márk, a tábor egy fiatal tagja.

A gyerekek a táborban készített ételeket haza is vihetik a családnak, hogy ők is megkóstolhassák mit készített gyermekük az egész napos programok során. A főzés mellett egyébként különböző foglalkozásokon is részt vesznek, mint például az íjászat, de a park területén körbejárva az ehető növényekkel is megismerkednek.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.