- hirdetés -

Két napon át kézilabda mérkőzéseket rendeztek az Eötvös-csarnokban a múlt hétvégén. Most rendezte az Orosházi Női Kézilabda Club a hagyományos felkészülési tornáját a Mindentis Kupát. Az ifjúsági és a felnőtt csapat is pályára lépett, előbbi a harmadik, utóbbi a második helyen zárt a megmérettetésen.

A felnőtt és ifjúsági korosztályban is négy csapat vett részt a felkészülési kupán. Morva Zoltán által vezetett NB I/B-s Oxxo Energy Orosházi NKC az elődöntőben a szintén a másodosztályú PEAC ellen lépett pályára. A pécsieket az a Papp László irányítja, aki néhány éve még az ONKC együttesénél dolgozott.

A friss feljutó ellen sokáig jól kézilabdázott a hazai csapat, a 43. percben már 27-19-re vezetett. A folytatásban a fiataloknak is megadta a lehetőséget Morva Zoltán, ebben a szakaszban visszaesett az ONKC játéka, emiatt még a végén is izgulhattak a nézők. Végül 30-29-es sikerrel jutottak a vasárnapi döntőbe.

Itt az algyőieket legyőző Gárdony-Pázmánd NK várt az orosháziakra. A döntő is jól indult a hazai alakulatnak, öt hat góllal is vezettek az első játékrészben, de a szünetig csak hármat őriztek meg ebből az előnyből. A folytatásban pillanatok alatt ledolgozta hátrányát a gárdonyi csapat, a 40. percet követően pedig meg is szerezte az előnyt, amit ki se engedett a végéig. Így végül 26-23-ra maradt alul az ONKC a döntőben, de mégsem volt elégedetlen a két nappal az orosháziak mestere.

– Negyven percig jól kézilabdáztunk, a felkészülésben jelenleg itt tartunk. Ezt követően látványosan elfáradtunk, a védekezésből is hiányoztak a megállító faultok, támadásban az egy-egy elleni játékban megakadtunk, nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Összességében két hasznos napon vagyunk túl. Láttam jó dolgokat és fontos tapasztalatokat szereztem. Már látszik, hogy kire, milyen szerepkörben tudok számítani – foglalta össze Morva Zoltán az elmúlt két napot.

A felnőtt torna végeredménye:

1. Gárdony-Pázmánd NKK

2. Oxxo Energy Orosházi NKC

3. Levendula Hotel FKSE Algyő

4. PEAC

A torna gólkirálynője: Pál Eszter (PEAC)

A torna legjobb kapusa: Csatlós Csenge (Gárdony-Pázmánd NKK)

A torna legtechnikásabb játékosa: Kenyeres Barbara (Oxxo Energy Orosházi NKC)

Harmadik helyen zártak az ifjúságiak

A felnőttekhez hasonlóan itt is négy csapat vett részt a tornán, de a fiatalok körmérkőzéses rendszerben döntötték el a végső sorrendet.

Az orosháziak előbb a Szeghalom ellen léptek pályára és végül 29-23-as hazai vereséggel zárult az összecsapás. Szombaton este a PEAC fiataljai következtek, akik ellen már magabiztos győzelmet arattak Nagy Ferenc tanítványai, 38-26-tal ért véget a találkozó. Vasárnap a Vasas következett, ahol jól kezdték a mérkőzést Patyi Annáék, hat góllal is vezettek, de a fővárosiak fordítottak és a győzelmet is megszerezték, a végeredmény 26-21.

– Úgy gondolom, ott tartunk, ahol jelenleg kell. Három hét van hátra a felkészülésből. Biztos vagyok benne, hogy a játékunk még gyorsulni fog. Támadásban és védekezésben is fejlődnünk kell még – fogalmazott Nagy Ferenc, az ifjúsági csapat edzője.

A torna végeredménye:

1. Szeghalom NKC

2. Vasas SC

3. Oxxo Energy Orosházi NKC

4. PEAC

A torna gólkirálynője: Prozlik Titanilla (Oxxo Energy Orosházi NKC)
A torna legjobb kapusa: Demjén Laura (Vasas)
A torna legtechnikásabb játékosa: Pók Írisz (PEAC)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.