- hirdetés -

Lejátszotta első hazai edzőmérkőzését az Oxxo Energy Orosházi NKC. A női kézilabdázók az Algyőt győzték le, amely után Morva Zoltán elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről.

A nyáron új edző irányításával kezdte meg a munkát az NB I/B-s szezonra. A fizikai felkészítés után egyre hangsúlyosabb szerepet kap a labda is, múlt héten a baranyai túrán már lejátszotta első edzőmérkőzését az Orosháza. Ezen a héten került sor a hazai bemutatkozásra, augusztus 3-án a szintén másodosztályú Algyő érkezett az Eötvös-csarnokba.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a mieinken még érződött, hogy ólomlábakon mozognak. A hatodik percben 1-4 állt a kijelzőn. Idény eleji forma jellemezte mind a két csapatot, így az első félidőben rengeteg technikai hiba volt és kevés gól. A 17. percben őrizte háromgólos előnyét a Tisza-parti gárda, ekkor 8-5 volt az állás.

A folytatásban összeállt az ONKC védelme, amely mögött a kapusok is szépen teljesítettek. A támadásokat is egyre pontosabban fejezték be az orosháziak. A játékrész végén szerzett négy gólt válasz nélkül hagyták az algyőiek, amivel 13-11-es előnnyel vonultak a felek a szünetre.

A folytatásban egy darabig őrizte előnyét a hazai alakulat, majd ismét a vendégek percei következtek. Az ötvenedik percben egyenlítettek ki ismét Kenyeres Barbaráék. Egy újabb négygólos szériával nagyobb előnyt harcoltunk ki, 28-24. A lefújásig még két gólt lefaragott hátrányából az Algyő, így végződött 30-28-cal a felkészülési találkozó, amely után Morva Zoltán elégedetten nyilatkozott.

– Az első félidőben sok volt a technikai hibánk és távolról sem voltunk igazán veszélyesek. Hátul hiányoltam a megállító faultokat, de pozitívum, hogy sok labdát tudtunk szerezni. A második játékrészben már jobban összeállt a védekezés. Jó dolog, hogy egyre inkább visszakapom a lányoktól az edzésen gyakorolt elemeket. A saját kapunk előtt már 85-90 százalékban azt látom, amit elvárok. A támadás hosszabb időt vesz igénybe, de ezen is dolgozunk. Úgy halad a felkészülésünk, ahogy előzetesen elterveztem – értékelte a látottakat az edző.

Egy hét múlva ismét hazai környezetben láthatják a szurkolók a csapatot, amikor a szokásos felkészülési tornáját rendezi meg a klub.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.