- hirdetés -

Ötvenedik alkalommal rendeztek nyári tárlatot a Petőfi Művelődési Központban. Először az Orosházi Fiatal Festők, majd az Orosházi Festők csoportja tartott kiállítást, ezután az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület vette át a hagyományt. Augusztus 4-én délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a kiállítást az egyesület tagjainak legújabb munkáiból.

Nagy érdeklődés övezte az OKKE nyári tárlatának megnyitóját. A kiállítókon kívül a családtagok és a barátok is eljöttek, hogy megtekintsék az elkészült műveket. Az alkotások között tájképek, csendéletek, portrék is szerepeltek, mind különféle technikákkal elkészítve a szénrajzoktól az olajfestményekig.

– Amit egy év alatt festünk, válogatunk belőle és bemutatjuk az érdeklőklődnek. Én selyemre festek most, ezek a legutóbbi munkáim. Az alkotás során megpróbálom a hétköznapokban meglátni a szépséget. Sajnos nehéz elvonatkoztatni a környezetünktől, annyi probléma van a világban, de én, a selyemképeimmel megpróbálok egy kis vidámságot hozni mindenki életébe – mondta Feldmanné Varga Mária, az OKKE elnöke.

A kiállítást hagyományosan Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg. Kiemelte, csodálatos dolog, hogy ezeken a tárlatokon megtekinthetjük az orosházi egyesület művészeinek alkotásait, hiszen nagyon sok munka van egy-egy festményben. A polgármester beszéde után egy kis zenével folytatódott a megnyitó. Varga Gábor, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatója gitárjátékkal készült az eseményre.

– Olajfestékkel festek vászonra és falemezre. A mostani művek között a szülőföldemről készült kép is szerepel. De nagyon szeretem a szép tájakat, a fényt és a színeket – mondta Csík Ferenc, aki már több éve tagja az egyesületnek.

A hivatalos megnyitó után az érdeklődők megtekintették a kiállított műveket. A családtagok és barátok gratuláltak a művészeknek a kiállításhoz. A délután további részében az egyesület tagjai egy-egy sütemény vagy pohár bor mellett beszélgettek alkotásaikról, mindennapjaikról.

A kiállítók: Benkő Zsuzsanna, Csík Ferenc, F. Varga Mária, Hopka Margit, Horváth János, Jusztin Balázs, Levicki Lenke, Nagyné Sinka Erzsébet, Szénási Józsefné, Ujfalussy István és Zsurkáné Benyovszki Piroska

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.