- hirdetés -

A 2022/2023-as tanévben is folytatja felnőttképzési tevékenységét a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium. A részleteket az intézmény igazgatója, Pörneki Attila ismertette.

Az igazgató elmondta, bárkinek ajánlják az iskola felnőttképzési kínálatát, akik váltanának vagy szeretnék kipróbálni magukat új területen.
– Ha a mi iskolánkat választják azok, akik szeretnének egy új szakmát tanulni, akkor azt tudom mondani, hogy egy elismert helyre jönnek, ahol a bizonyítvány mögött piacképes és korszerű tudást is kaphatnak.

Minden olyan szakirányt el tudunk indítani a felnőttképzésben, amit a nappali képzésben is indítunk. A felnőtt oktatás nagy előnye, hogy a korábbi gyakorlati tapasztalatokat is be tudjuk számítani és úgynevezett rugalmas tanulási utakon rövidített formában is el lehet végezni ezeket a képzéseket, akár munka mellett – ismertette a részleteket Pörneki Attila.

Az érdeklődők az iskolában minden nap 8 és 13 óra között kérhetnek személyesen is felvilágosítást, de az iskola Facebook-oldalán is megtalálhatják a szükséges információkat. Jelentkezési lap a központi e-mail címen kérhető vagy személyesen a titkárságon. Minden képzés akkor indul, ha megvan hozzá a megfelelő létszám.

Pörneki Attila, az intézmény igazgatója ismertette a felnőttképzés részleteit (Fotó: Horváth Bence)

– Egy konkrét példán keresztül, a tavalyi évben például az asztalos szakmára nem volt jelentkezés, az idei évben viszont a keretszámot is bővítenünk kellett, annyira megugrott az érdeklődők létszáma. Az, hogy ki melyik szakmát szeretné megtanulni, a jelentkezők érdeklődésétől és a munkahelyek igényétől is függ. Az elmúlt napok eseményei, tapasztalatai alapján például a villanyszerelő, vállalkozási ügyviteli ügyintéző és ápoló képzéseink iránt volt nagyobb az érdeklődés, de ez folyamatosan változik – nyilatkozta az igazgató.

Elmondta, az elmúlt évek során minden téren jó kapcsolatot alakítottak ki Orosháza nagyobb üzemeivel, igyekeznek a felmerülő igényekre gyorsan reagálni és válaszolni. Gépészeti vonalon a Linamar Hungary Zrt., míg kereskedelmi téren az Élésker Kft. a partnerük, de bíznak benne, hogy a hamarosan a Tescoval is ki tudnak majd alakítani hasonló együttműködést.

– Több egyéni vállalkozó is megkeresett minket képzett szakemberekért, őket is igyekszünk érdekeltté tenni a képzésekben. A szakképzési rendszer átalakulása után a szakmai jegyzék szerinti képzések vannak most felfutóban, illetve az új pénzügyi környezet, támogatási forma a cégeknek is új lehetőségeket kínál. Nagyon sok kapcsolat van még kialakulóban, ezért bízom benne, hogy a partnereink köre is tovább fog bővülni a közeljövőben – mondta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.