- hirdetés -

Átmeneti időre ismét kötelezővé vált a kézfertőtlenítés és a maszkhasználat a Polgármesteri Hivatalban, az ügyfélfogadási idő alatt. Dr. Burai Mihály, Orosháza jegyzője nyilatkozott a július 18-án bevezetett intézkedésről.

Az országgyűlés idén június 30-án szüntette meg az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető járványügyi helyzet miatt előállt veszélyhelyzetet. Ez azt jelentette, hogy az Orosházi Polgármesteri Hivatalban is mellőzni lehetett azokat a védelmi intézkedéseket, melyek részben az ügyfeleket, részben az ügyintézőket óvták, így a kötelező maszkhasználat, fertőtlenítés és egyéb, a járvány megelőzéséül szolgáló intézkedések átmenetileg megszűntek.

– Tekintettel ugyanakkor arra, hogy a hivatalban nemrég megjelent a koronavírus-fertőzés, az ügyfelek és az ügyintézők védelme érdekében július 18-tól átmeneti időre ismét bevezettük a járványügyi intézkedéseket. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleknek maszkban kell érkeznie a hivatalba és az ügyfélfogadás idejére mind az ügyintézőktől, mind az ügyfelektől elvárjuk, hogy a kézfertőtlenítés mellett védőmaszkot is használjanak – nyilatkozta a jegyző.

Ügyfélfogadási időben az ügyfeleknek és ügyintézőknek egyaránt be kell tartani a járványügyi előírásokat

Mint mondta, hogy a jelenlegi járványügyi adatok nem ismertek pontosan a hivatal előtt, de tekintettel arra, hogy vannak már információk a járványügyi helyzet felfutásáról, szükségesnek tartották az ezt megelőző intézkedést kellő időben bevezetni. Ezúton is kérik ügyfeleiket, hogy az intézkedéseket betartva védőmaszkkal érkezzenek a hivatalba és az ügyfélfogadás ideje alatt használják is ezeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.