- hirdetés -

A Gyulán megrendezett fordulót követően a mostani hétvégén Kunfehértóra utazott az orosházi Talajok strandkézilabda csapata. A fiatalok jól játszottak, a győzelemre is esélyesek voltak, végül a harmadik helyen zártak.

Néhány héttel ezelőtt Gyulán jártak a Talajok strandkézilabda csapatának játékosai, akkor egy ezüstéremmel zártak, Héjja Ádámot pedig a torna legjobb játékosának is megválasztották. Ezúttal Kunfehértóra utaztak, a legutóbbi felálláshoz képest néhány apróbb változtatással. A kapuban Varga Imre és Majdán Márk védett, a gólokat Németh László, Kiss Axel, Lászlai Szabolcs, Héjja Ádám és Kónya Balázs szállították, míg a védekező feladatokat Molnár Gergő és Nadicsán Marcell látták el.

Németh László Gyulára még csak nézőként utazott, a mostani hétvégén azonban már ő is játszott. Korábban már foglalkozott strandkézilbadával, a válogatottban is megfordult, a bajnokságban pedig többek közt Balatonalmádi, Alsóörs vagy Balatonboglár strandjain lépett homokra. Mint mondta, szívesen csatlakozott a Talajokhoz, akikkel egy színvonalas tornán vettek részt.

A Kunfehértóra utazó csapat tagjai (balról jobbra):
Álló sor: Németh László, Lászlai Szabolcs, Molnár Gergő, Héjja Ádám
Térdelő sor: Kiss Axel, Nadicsán Marcell, Kónya Balázs
Ülő sor: Majdán Márk, Varga Imre

– Héjja Ádám érdeme a részvétel, ő szokta megszervezni ezeket az utazásokat. Hozzám hasonlóan Kiss Axel is most lépett először pályára a Talajok tagjaként, ő a legutóbbi szezont az NB1-ben, a NEKA együttesénél játszotta végig, de mint kiderült, a strandon is jól megy neki. Jó mérkőzéseket lehetett látni, volt egy-két olyan csapat, akik most léptek először pályára közösen, de mi is először játszottunk együtt ebben a felállásban – mesélte.

A lebonyolítás a szokásos módon működött, a szombati csoportküzdelmek után vasárnap az egyenes kieséses szakasz következett. A Talajok az egész tornán mindössze egy szettet veszítettek, de azt pont a legrosszabbkor. A szombati küzdelmeket magabiztosan húzták be, majd következhetett az elődöntős összecsapás. A későbbi győztes csapat ellen is magabiztosan kezdtek, az első szett megnyerése után a következő azonban nem úgy sikerült, ahogy eltervezték.

Következhetett a szétlövés, melyben az ellenfelük számított tapasztaltabbnak, így a bronzmérkőzéssel zárták a tornát. Ezt a korábbi meccseikhez hasonlóan magabiztosan nyerték, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Mint mondták, nagyon tetszett nekik maga a strand, a torna lebonyolítása és a kikapcsolódási lehetőségek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.