- hirdetés -

Forróság, hőség, kánikula és tikkasztó meleg továbbra is. A hétvégén akár 40 fok fölé is mehet a hőmérséklet, szombaton nagy eséllyel megdől a napi melegrekord.

Az Alföld egyes részein a várható előrejelzések szerint már pénteken is meglehet a 40 fok. A kánikula várhatóan szombaton egy hidegfrontot megelőzően tetőzik, ekkor a legmelegebb órákban nagy területen átléphetjük a 40 fokot is. Ezzel egyébként jó esély van rá, hogy megdőljön a július 23-ra vonatkozó napi melegrekord (39 fok), melyet még 2015-ben épp Békés megyében, Békéssámsonon mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tartós felfrissülést a hidegfront sem hoz, néhány rövid zápor, zivatar frissítheti a levegőt. Vasárnap ugyan erős lehet a szél, de a csúcsértékek várhatóan így is bőven 30 fok fölé emelkednek. Orosházán és a környékén is a következő napokra derült, napsütéses időjárást jósolnak, az Alföld nagy részéhez hasonlóan itt is 39-40 fok körüli lesz a hőmérséklet pénteken és szombaton. Vasárnap a várható legmagasabb hőmérséklet ugyan visszamegy 35-re, ezen a napon azonban a szokottnál is kisebb lesz a hőingás, hiszen még a késő esti órákban is 22 fokot fog mutatni a hőmérő.

A korábban szombat éjfélig elrendelt, az egész ország területére érvényes harmadfokú hőségriasztás meghosszabbításáról döntött az országos tisztifőorvos – áll a katasztrófavédelem pénteken kiadott közleményében. A legmagasabb fokú hőségriasztás így július 26-a, jövő kedd éjfélig érvényben marad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.