- hirdetés -

A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány két nagyszerűnek ígérkező programot is szervez augusztus 13-ra. Aratónap és Gellértegyházi Lakodalmas is lesz ezen a napon.

Gellértegyháza neve és a hagyományőrzés, városunkban szinte egybeforrt. Az alapítvány két eseményén a nyár legjelentősebb mezőgazdasági eseményét, az aratást és a családok egyik legjelentősebb eseményét a családalapítást, a lakodalmat mutatják be. Mint Muszka Kálmán, az alapítvány képviselője elmondta, a nyári betakarítás, hagyományosan a bőség ideje. – Örömteli esemény az aratás, hisz az egész éves munka eredménye ilyenkor látszik meg igazán. Úgy gondoltuk, hogy a másik örömteli eseménnyel, a hagyományos lakodalom bemutatásával egybekötve egy remek, egész napos családi programot tudunk nyújtani az érdeklődőknek.

Az aratónap rendezvénysorozata reggel kilenckor lesz. A mezőgazdasági gépek a Táncsics utcáról ekkor indulnak és a Gellértegyházáig tartó úton is megcsodálhatják őket Orosháza lakói. A programban szerepel néptánc bemutató és táncház, tánctanulás, de lesz kézműves vásár is. A Magyarok Tanyáján mezőgazdasági témájú előadásokat hallgathatnak. Egész nap rendelkezésre áll a büfé, a gyermek játszó és megtekinthetik a gépeket, köztük a veterán mezőgazdasági gépeket is.

Estefelé, pontosabban fél hattól a felhőtlen szórakozásé lesz a főszerep az Árpád Udvarházban. Kezdődik a Gellértegyházi lakodalmas, mely igazi, hamisítatlan falusi lakodalom lesz, menyasszonnyal, vőlegénnyel, vőféllyel, násznagyokkal együtt. A talpalávalót a cimbalom nagykövete, Radics Sándor és zenekara szolgáltatja, közreműködik a Harangos néptáncegyüttes.

A lakodalmi menü – szintén a hagyományoknak megfelelően – tyúkhúsleves csigatésztával, bográcsos szürkemarha pörkölt lesz, melyet finom sültekkel toldanak meg.

Belépők vásárolhatók a Petőfi Művelődési Központban. A két rendezvény részleteiről és a jegyvásárlásról a +36 70/362-5033-as számon érdeklődhetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.