- hirdetés -

A cél a járdák utak karbantartása és minél több parkoló kialakítása a Liget utcán és a Dr. László Elek Lakótelep környékén – fogalmazott Gyapjasné Béres Enikő. A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség támogatásával a körzetben induló önkormányzati képviselőjelölt elmondta, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően egy olyan beruházást is megvalósíthat az önkormányzat, amely a garázstulajdonosok problémáját orvosolja.

Folyamatosan járja az ötös számú választókörzetet Gyapjasné Béres Enikő. A független önkormányzati képviselőjelölt az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársaival közösen már felmérték a járdák, utak állapotát, valamint figyelembe vették a lakosság kéréseit is.

Fotó: Horváth Bence

Ezek alapján a tervek között szerepel, hogy a Liget utcán egy járdaszakaszt áthelyeznek, illetve a Dr. László Elek Lakótelepen is várható járdafelújítás, ami magában foglalja annak szélesítését is. A Kossuth téri garázsok előtti útszakasz kérdésével is foglalkoznak. A független önkormányzati képviselőjelölt felkeresi az embereket, így derült ki az is, hogy a körzetben élők jelentős részét a parkolók kérdése foglalkoztatja.

– Sokat beszélgetek a körzetben élőkkel, közülük nagyon sokan jelezték, hogy kevés a parkoló. A lakossági igényeket szem előtt tartva a járdafelújítások mellett az egyik fő irányvonalunk az lesz, hogy minél több parkolót alakítsunk ki – hangsúlyozta Gyapjasné Béres Enikő, hozzátéve, hogy már ezzel kapcsolatban is megtörténtek a helyszíni felmérések.

Új járdát és parkokat is kialakítanak a Dr. László Elek Lakótelepen (Fotó: Horváth Bence)

Béres Enikő emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat az élhető települések pályázati kiíráson belül a csapadékcsatorna-hálózat fejlesztésére több mint 480 millió forintot fordíthat. A Záporozó tó környékét érintő beruházás eredményeként az esővíz elvezetés is hatékonyabb lesz a környéken. A Fidesz támogatásával induló független jelölt szerint a projekt azért is fontos, mert így a Liget utcai garázstulajdonosok ingatlanjai nagyobb biztonságban lesznek egy-egy heves esőzés alkalmával.

Gyapjasné Béres Enikő elmondta, hogy augusztus 5-én, pénteken 15 és 20 óra között egy kampányzáró pikniket szervez a Gyopár utcán, amelyen számít minden ötös körzetben élő jelenlétére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.