- hirdetés -

A Liget utcai kutyafuttató mögött található Záportározóval kapcsolatban több lakossági megkeresést is kapott az ötös számú választókerületet folyamatosan járó Gyapjasné Béres Enikő független önkormányzati képviselőjelölt. Az észrevételeket továbbította az önkormányzat felé és kiderült, egy sikeres pályázat részeként közösségi teret is kialakítanak a Dr. László Elek lakótelep mellett.

Gyapjasné Béres Enikő a körzetben induló független jelölt már egy ideje elkezdte a munkát a körzetben. Folyamatosan felkeresi az ott élőket és már néhány megoldásra váró kérdéssel találkozott. A lakók zöldhulladék tároló iránti igényét a közbenjárásával már orvosoltak is, de a Dr. László Elek Lakótelepi Záportározó és környékének rendbetétele is gyakran előforduló téma volt a beszélgetések során.

– A zöld terület karbantartása és a rendezett környezet rendkívül fontos, éppen ezért megkerestem az önkormányzatot, ahonnan pozitív választ kaptam: egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Dr. László Elek lakótelepi Záportározó és vonzáskörzete is megújulhat. A projekt részeként egy közösségi teret is kialakítanak itt a területen – mondta a független jelölt, hozzátéve, hogy a munka nem ért véget számára és a lakók részéről felmerült további kérdésekben is keresi a megoldást az illetékesekkel.

Az önkormányzat a TOP-Plusz felhívások kapcsán több pályázati elképzelésen is dolgozik, amelyekkel az itt élők komfortérzetét, a szolgáltatások minőségét és a település fenntarthatóságát javítanák. Az élhető települések pályázati kiíráson belül a csapadékcsatorna-hálózat fejlesztésére több mint 480 millió forintot fordíthat Orosháza.

Ehhez öt projektelemet valósítanak meg a Dr. László Elek lakótelepi Záportározó és vonzáskörzete, a Szulalaposi csatorna, a Keleti övárok Liliom és Székely utca közötti szakasza, a Csengeri utcai elvezető, valamint a Zombai és Csendes utcai földmedrű csapadékvíz-csatornák fejlesztésével.

A projekt célja, hogy Orosháza belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerét továbbfejlesszék, a környezetbiztonság növelése mellett a lakosság érdekében a belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségét is fejlesztik és csökkentik jelentős területen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.