- hirdetés -

Szigligeten és Balatongyörökön léptek fel az elmúlt napokban az Orosházi Fúvószenekar zenészei. A hosszú hétvége sok sikeres fellépéssel és rengeteg közösen töltött idővel telt a zenészeknek az „#egybandaegyhang” mottó jegyében.

Hajnalban keltek az orosházi fúvósok, hogy június 30-án minél előbb a balatoni táborhelyükre, Pálkövére érjenek. A helyszín nem volt új, hiszen 2019-ben már jártak itt, a járvány miatti lezárások miatt azonban ez volt az első turnéjuk azóta.
– Ami kiválóan is sikerült szakmailag és a csapatépítés szempontjából egyaránt, ez a négy nap még jobban összekovácsolta a tagokat – mondta elöljáróban Debreczeni Márk. 

A fúvósok karmestere elmesélte, a második nap délelőttjén már a szigligeti strandon léptek fel. A zenekar több évtizede jár a Balatonhoz zenélni, ahol már hagyomány, hogy térdig belemennek a vízbe és amolyan közönségcsalogatóként ott játszanak el pár indulót, amit a parton követ egy kicsit lazább hangvételű, könnyűzenei koncert.

A vízben és a strandokon is zenéltek (Fotó: Orosházi Fúvószenekar)

– A térzene után a fürdésé, kikapcsolódásé volt a főszerep, majd este tartottunk egy próbát, ahol megbeszéltük egymás közt, hogyan sikerült a térzene és átvettük azokat a kisebb hibákat, amiket javítani kell. Erre azért volt szükség, mert a következő napon ismét koncertet adtunk, ezúttal Balatongyörökön. Mindebben nagy segítségünkre volt az Orosházáról elszármazott Fésűné Bálint Gizella, aki miután megtudta, hogy a környéken lesz a zenekar, leszervezte nekünk a fellépéseket és a vendéglátást – ismertette a részleteket Debreczeni Márk.

A program azonban nem csak a zenéről szólt. A zenészek bejárták az ország egyik legnagyobb borpalackozó üzemét, a Varga Pincészetet, de hajóra is szálltak, hogy egy kellemes estét töltsenek el a Balaton közepén. A vasárnapi hazaindulás előtt még visszatértek Szigligetre, ahol a fürdővel szembeni Nádas Étterembe látogattak. A karmester elmondta, egy régi, egyetemen megismert barátja invitálta őket a helyszínre, aki hallotta őket zenélni a strandon, így hosszú hétvégéjük során immár harmadszor is adtak egy könnyűzenei mini koncertet. 

A közös hosszú hétvége még jobban összekovácsolta a csapatot (Fotó: Orosházi Fúvószenekar)

Megtudtuk, hogy a nyár folyamán sem lesz megállás a zenészeknek. Augusztus 21-én délután a gyopárosi fürdőben több medence mellett is zenélnek majd, augusztus 27-én pedig Dunakeszin vesznek részt egy fúvószenekari fesztiválon, de már szeptemberre is vannak felkéréseik. 

A zenekar Facebook-oldalán további videók is láthatók a balatoni fellépéseikről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.