- hirdetés -

Nem adott elsőbbséget egy kisteherautó sofőrje, ezért esett el egy motoros május 18-án, Orosházán. A balesetet okozó sofőr nem állt meg segítséget nyújtani a sérült motorosnak, ezért büntetőeljárás indult ellene.

Fékezésre kényszerített egy motorost egy tehergépkocsi-vezető a Csengeri utca és a Vásárhelyi út kereszteződésében – írja a police.hu. Mivel a teherautó sofőrje nem adott neki elsőbbséget, így a motoros próbált irányt változtatni és megállni, de elvesztette egyensúlyát és elesett. A kisteherautó vezetője mindezt látta a visszapillantó tükörből, félre is állt, de mivel úgy gondolta, nem miatta történt a baleset, végül nem segített a sérültnek.

A férfi később mégis visszament, amikor még tartott a helyszínelés, hogy tisztázza a körülményeket. Beismerte, hogy miatta történt a baleset. A kisteherautó sofőrje elmondta, rosszul mérte be a motoros távolságát, nem engedte el őt és rossz döntést hozott, amikor elhajtott.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a 43 éves férfit a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítja. A nyomozás lezárult az ügy iratait július 5-én továbbították az ügyészségre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.