- hirdetés -

Márciusban adtunk hírt arról, hogy a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai fákat ültettek a Tó utcán, a teniszklub melletti parkos részt kitakarították, a talajt elegyengették, és a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.

Sajnos, az utóbbi hetek száraz forróságában csapadékvizet nem igazán látott ez a terület sem, a frissen ültetett fák pedig szomjaznak, noha a Városüzem munkatársai mindent megtesznek értük – de sok most a feladat. Éppen ezért a Tó utcai teniszklub játékosai, edzői úgy döntöttek, segítenek és átvállalják a fák rendszeres öntözését.

– Gömbkőriseket ültettünk kora tavasszal, és itt van a ballagók fasora is, tíz darab oszlopos díszkörtefa. Kollégáink ezeket a fákat, de a többi facsemetét is a városban igyekeznek rendszeresen és bőségesen öntözni. De sok helyre kell eljutnunk, és a közterületek locsolása is a feladatunk ezekben a forró nyári hetekben, ezért minden segítség nagyon jól jön most – fogalmazott Benkő Ferenc.

A teniszezők is segítettek a locsolásban (Fotó: Horváth Bence)

A Városüzemeltetési Zrt vezérigazgatója hozzátette, a Tó utcai teniszklub csapatával együttműködve öntözik a fákat mindaddig, amíg a hőség miatt szükséges.
– Facsemeték vannak többek között a Barátság, az Ady utcán, a Szőlő körúton. Figyelünk rájuk és öntözzük valamennyit, de ismétlem: jól jön a segítség. Ezért azt kérjük a lakosoktól, ha tehetik, idejük, erejük engedi, akkor segítenek nekünk menteni a növényeket és öntözzék a lakókörnyezetük közelében található fákat.

Már egy-két vödörnyi víz is sokat számít és nagyban növeli az esélyét annak, hogy a fák életben maradjanak. Örömmel várjuk a közösségek falocsolós fotóit #faontozesoroshaza hashtaggel, megtalálnak bennünket a Facebookon. Köszönjük a teniszklub tagjainak a segítséget és mindenki másnak is, aki csatlakozik hozzánk ezekben a forró napokban – zárta a vezérigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.