- hirdetés -

Százötven üveg meggybefőttet raktak el a Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai és tanárai. A program az Üveg Nemzetközi Évének keretében valósult meg, az O-I Hungary Kft. és az orosházi önkormányzat segítségével.

Az iskola ebédlőjében gyűltek össze a tanárok és a diákok, hogy a Csorvási Gyümölcs Kft-től felajánlásként érkezett 60 kg meggyet befőzzék. Kiderült, a céget képviselő Pusztai József egykor maga is „mezgés” diák volt. A munka a délelőtti órákban kezdődött és a nap végére körülbelül százötven üveg befőtt készült el a szorgos kezeknek köszönhetően.

– Nagyon örültünk az önkormányzat és az O-I Hungary felkeresésének, akik egyben duális partnereink is. Egy nagyszerű kezdeményezés volt ez a részükről és egy jó példa arra, amikor három szerv a városban össze tud fogni. Habár már szünet van, vendéglátós tanulóink örömmel jöttek vissza erre a napra. Oktatóink pedig nagy segítséget nyújtottak ennek az eseménynek az összefogásában – mondta Pörneki Attila, a Kossuth iskola igazgatója.

Az Üveg Éve kapcsán a város üveggyártó cégei programjaikkal szeretnék felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, valamint a környezettudatosságra, hiszen az üveg az egyik legtöbbször újrahasznosítható anyag.

– Ma palackba zártuk a hagyományokat – mondta az O-I Hungary ügyvezetője, Ördögné Papdi Zsuzsanna – Az üveggyár biztosította a befőzéshez az üvegeket, az Önkormányzat megszervezte az alapanyagokat, a Kossuth iskola vendéglátósai pedig a szakmai tapasztalatukat adták, így jött létre ez a közös együttműködés. Külön köszönjük a tanároknak és a diákoknak, hogy az év végén is elvállalták ezt a projektet, így együtt egy igazán jó dolgot és kellemes programot tudtunk létrehozni– tette hozzá.

A diákok, akik részt vettek a befőzésben, otthonukban fogyaszthatják el a közösen készített meggybefőtteket. Pörneki Attila elmondta, a programnak várhatóan ősszel lesz folytatása is.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.