- hirdetés -

Kedd reggel egy hatalmas kamionról háromszáz raklapot rakodtak le a főtér kövére. A szervezők elkezdik építeni a szombati, nemzetközi triál magyar bajnokság pályáját.

Pocsai Ricsi szervezői tudását már az első, tavalyi versenyen is elismerő tapssal jutalmazták a versenyzők, most azon igyekszik, hogy a második orosházi triálos randevú méltó legyen az elsőhöz.

– Itt a 300 raklap. Mi a következő lépés?

– Hozunk még a mai nap folyamán, Gulyás-Szabó István – Öcsi – segítségével, Tótkomlósról farönköket, a Kovács szervizből nagy méretű gumiabroncsokat, végül érkeznek a különböző méretű kábeldobok is. Ezekből és a most lerakott raklapokból, több ezer csavar és némi fantázia segítségével építjük meg a szombati pályát.

Ketten a pályaépítők közül: Pocsai Richárd (b) és Szőke Krisztián (Fotó: CSJ.)

– Lehet még akadályok tekintetében újat kitalálni?

– Szőke Krisztián, Csanda Dorián és én építjük meg a pályát. Különösen Krisztián fantáziája kimeríthetetlen, így biztosak lehetünk benne, hogy lesz egy-két meglepetés a versenyzők számára.

– Hogy néz ki? Milyen lesz a mezőny?

– Tavaly 33 versenyző volt, idén ennél kicsivel többre számíthatunk. Itt lesz a teljes magyar élmezőny, emellett érkezett nevezés Romániából, de jönnek szlovák barátaink is.

Valami ilyesmi készül szombatra, plusz néhány meglepi akadály (Fotó: Horváth Bence)

– Miben lesz a mostani verseny más, mint a tavalyi nagy sikerű orosházi viadal?

– Ebben az évben elindítjuk az „Open” kategóriát. Ebben lehetőséget adunk mindenkinek, akiben dolgozik egy kis vagányság és szeretné kipróbálni magát a mi sportágunkban. Ehhez nem kell feltétlenül triál kerékpár sem, főképp egyensúly elemek lesznek, de mindenképp érdekes élményt ad és ezért bíztatok is mindenkit, hogy szombaton próbálja ki magát.

A szombati versenyek reggel kilenckor kezdődnek a főtéren, az ifjúsági kategóriákkal. Már itt „csodát” láthat a közönség, de a későbbiek során, a felnőttek és az elit kategória versenyein biztosan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.