- hirdetés -

Több mint negyvenéves fennállásának egyik legsikeresebb tanévét tudhatja maga mögött a Czina Sándor tagintézmény. A kiváló tanulmányi eredmények mellett sportban is jeleskedtek a diákok, de számos pályázati projektet is megvalósított az iskola közössége.

Kezdődik a vakáció – szavalta Franciszti Dóra, a Czina fiatal tanulója Veres Csilla egyik versét a tanévzárón, amely után valóban elkezdődött a felhőtlen nyári szünet. Az iskola történetének a 44. évzáróját tartották.

– Ilyenkor számba vesszük az elvégzett feladatokat, értékeljük az egész éves tanulmányi munkát, a tanulói teljesítményeket, a jövőt illetően újabb feladatokat határozunk meg – fogalmazott Csányi Judit tagintézményvezető, hozzátéve, hogy az ünnepély egyben búcsúzás is.

A tagintézményvezető ekkor a negyven év után nyugdíjba vonuló pedagógus felé fordult. Püski Gáborné – a gyerekeknek csak Klárika néni – önfeláldozó, szorgalmas munkáját Pedagógus Szolgálati emlékéremmel köszönte meg az intézmény, amit Orosz László, a Vörösmarty iskola igazgatója adott át.

– Különleges év az idei, mert nagyon sok kiváló eredményről számolhatok be nektek – mondta büszkén Csányi Judit.

Elsőként a Vándorserleget adták át, amit először nyert el a Czina tagintézmény tanulója. A díjat 2018-ban az orosházi labdarúgás történelemkönyveiben szereplő Szűcs Ferenc alapította. A díjat minden évben a legeredményesebb diákolimpiai versenyző kaphatja meg, idén ez a tanuló Vass Szintia volt, aki:

  • négy alkalommal vett részt városi – körzeti atlétika diákolimpiai versenyeken és négy aranyérmet szerzett
  • 11 alkalommal vett részt megyei diákolimpiai versenyeken, ebből aranyérem, öt második helyet szerzett
  • három alkalommal vett részt országos diákolimpiai döntőn – idén júniusban Pécsett harmadik helyen végzett.

Szintén Vass Szintia érdemelte ki ebben az évben a nevelőtestület által megszavazott DÖK díj „Az iskola legjobbja ” címet példamutató magaviseletével, rendkívüli szorgalmával, aktív közösségi munkájával.

Ebben az évben is polgármesteri elismerésben részesítették azokat a tanulókat, akikre méltán lehet büszke az intézmény illetve a város. Akik kiemelkedő tanulmányokon túl kiváló teljesítményt nyújtottak a tantárgyi versenyek, a közösségi tevékenység vagy akár a sport terén.

Ezek alapján Andrékó Anna 50 ezer forint értékű ajándékutalványt, míg Szabó Petra 10 ezer forint értékű ajándékutalványt vehetett át Tóth-Kása Sándor önkormányzati képviselőtől.

A tavaly elért eredményei alapján kapott két diák is “Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat.” Az egyikük Skorka Johanna volt, aki már elballagott az intézményből. A 4,92-es tanulmányi átlaga és a Diákolimpia Kis Iskolák Atlétika verseny országos döntőjében 800 méter síkfutásban második, svéd váltóban és három próbában harmadik helyet ért el, ezért érdemelte ki az elismerést.
Andrékó Anna is átvehette ezt a díjat testnevelőjétől, Sárosi Gergőtől miután tavaly kitűnő tanulmányi eredménnyel zárt, valamint tagja volt a svéd váltóban bronzérmet szerzett csapatnak.

Büszkén sorolta a tagintézményvezető azt is, hogy a Czina tanulói számos jutalom kiránduláson, napközis és bentlakásos táborban vehetnek részt. Ezen túl az iskola közössége több sikeres pályázatot is maga mögött tudhat, amivel több százezer forintot nyertek az intézménynek különböző célok megvalósítására.

– Írásbeli igazgatói vagy tagintézményvezetői dicséretet 94 esetben kaptak tanulóink, legfőképpen a kiváló sporteredmények miatt. Joggal vagyunk büszkék ezekre a diákokra. Kitűnő bizonyítványt vihet haza nyolc alsós és egy felsős tanuló, jeles bizonyítványt húsz fő. Néhány tanulónak csak egy-egy négyes vagy a példás magatartás hiánya miatt hiúsult meg a kitűnő eredmény – sorolta Csányi Judit, majd kihívta a kitűnő tanulókat, akik a társak tapsa mellett jutalomban is részesültek.

A diákok mellett egy-egy csokor virággal köszönték meg azoknak a szülőknek a munkáját, akik aktívan segítették az iskola közösségét.

A tanévzáró után kettő és fél hónap jól megérdemelt pihenés következik a tanulóknak. A tagintézményvezető sok élményt kívánt a gyerekeknek, hogy szeptember elsejével újult erővel kezdhessék a tanévet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.