- hirdetés -

A lakosság segítségét kéri a rendőrség, a 2019. október 26-án Tótkomlóson, a Jókai utca 43. szám alatti lakatlan ház előtt, egy nylon zacskóba csomagolt halott csecsemő ügyében.

A rendőrségre még 2019. október 26-án 17 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Tótkomlóson, a Jókai utcában, egy lakatlan ház előtt egy halott csecsemőt találtak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás alatt kiderült, hogy a kisfiú élve született, a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele egy plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd betették egy nylon zacskóba. A testen bántalmazásra utaló sérülések nem voltak és a magzatmáztól megtisztították. A kisfiú ellátatlanság miatt vesztette életét – áll a rendőrség közleményében.

A ruha amiben az elhunyt babát megtalálták egy GAP Kids márkájú, 11-12 éves lányra való csíkos ruha, a zacskó fehér színű, a pléd macskát ábrázol.

A nyomozás alatt elvégzett vizsgálatokból kiderült a szülők DNS profilja is. Az anya valószínűleg 35 évnél idősebb, alultáplált, feltehetően előzőleg már több gyermeke is született. Szüléskor körülbelül 30 centiméter hosszúságú, szőkített, sárgás-fehér színűre festett, őszülő haja volt. Az anya feltehetően egy háztartásban élt egy oldalági férfi rokonával (testvér, féltestvér vagy unokatestvér) és a háztartáshoz tartozott egy sötétbarna alapszínű, hullámos szőrű kan kutya is.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri és két millió forintos nyomravezetői díjat ajánl annak, aki az emberölés elkövetőjének azonosítását eredményező információt ad át a hatóságnak. Kérik, hogy aki az eljárással kapcsolatos információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700) vagy a 112-es segélyhívón, illetve a „Telefontanú” 06/80/555-111-es telefonszámán. A segélyhívó és a „Telefontanú” is ingyenesen hívható, utóbbi számon név nélkül is lehet bejelentést tenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.