- hirdetés -

Vádat emelt az Orosházi Járási Ügyészség egy büntetlen előéletű férfi ellen, amiért kannabiszt termesztett lakásában.

A férfi még 2021 elején határozta el, hogy kannabiszt termeszt saját felhasználásra. Ennek érdekében külföldről, egy ismeretlentől a kábítószernek minősülő növények termesztéséhez szükséges eszközöket, illetve kannabisz növényi magokat rendelt meg; a magokat a lakásában cserépben elültette és azokat fóliasátorban gondozta, felnevelte – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Az előállított marihuána egy részét elfogyasztotta, egy részét pedig otthon tárolta. A 37 éves Orosházán élő férfitől a rendőrök 2021 december 7-én foglaltak le a rendőrök 200 gramm növényi ágvégződést, négy tő kannabiszt, hat darab kannabisz magot, valamint a termesztéshez és a fogyasztáshoz használt eszközöket – fóliasátrat, lámpát, elszívót, digitális hőmérőt és digitális mérleget.

A járási ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfival szemben tárgyalás nélkül, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, rendelje el a lefoglalt kábítószer és egyéb eszközök elkobzását, valamint kötelezze a terheltet a nyomozás során felmerült 730 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.