- hirdetés -

Voltak, akik az óvoda után az iskolában folytatják, mások a 8. osztályból ballagtak, míg a végzősök elköszöntek elmúlt éveik meghatározó helyszínétől. Egy dolog azonban közös: mindnyájuk számára emlékezetes volt a június 17-i rendezvény.

Az intézmény igazgatója Csetneki Anna elmondta, mivel kis létszámmal dolgoznak, ezért évek óta hagyomány a Wesley János Gyógypedagógiai Óvodában és Iskolában, hogy együtt tartják meg az óvodás, általános iskolás és szakiskolás diákok ballagási ünnepségét. Idén sem volt ez másként, az intézmény tornatermében az ünnepeltek mellett büszke diáktársaik, szüleik, hozzátartozóik gyülekeztek.

A gyerekeket csoportonként szólították, sorrendben előbb az óvodásokat, majd utána az általános iskolából ballagókat, végül pedig a szakiskolai képzés végzőseit. A büszke ballagók óvónőik, osztályfőnökeik és tanáraik kíséretében vehették át tarisznyájukat. Az eseményt több kis megható pillanat színesítette, az óvodától búcsúzók például saját produkcióval készültek.

Az évek során összekovácsolódott osztályok szintén búcsút vettek egymástól. Útjaik ugyan sokfelé ágaznak, ezek azonban mind a Wesleyből indultak, arra kérték őket, ezt soha ne felejtsék el.
– A búcsú lezár egy időszakot, az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől, a bezáruló ajtótól azonban nem szabad megijedni, tudni kell az új irány felé fordulni és meglátni a feltáruló lehetőségeket – hangzott el az ünnepség során.

A 10. és 12. osztályos végzősök legboldogabb pillanatait egy videós összeállítással is bemutatták, majd a ballagást követően a 2021/2022-es tanév lezárásával folytatódott a rendezvény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.