- hirdetés -

Művészeti Tehetség Mozaik néven hagyományteremtő szándékkal indította el kezdeményezését június 14-én a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Petőfi Művelődési Központ színháztermében. A gyerekek az iskola Ki mit tud? vetélkedőjén nagy sikert aratott produkciókat mutatták be szüleiknek.

Gálaműsor helyszíne volt június 14-én a Petőfi Művelődési Központ színházterme, ahol ezúttal a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tehetséges tanulói léptek fel. Víghné Pintér Lilla, az iskola igazgatója a kezdés előtt elmondta, hagyományteremtő szándékkal hozták létre a kezdeményezést, mert a tanév során rengeteg szép jelenettel vagy műsorral készültek a gyerekek és szerették volna, hogy ezt a szülők is lássák.

– Tulajdonképpen egész évben erre készültek, tanáraikkal közösen. Ebben az évben rendeztük meg először a Ki mit tud? vetélkedőnket, ahol a különböző területeken arany-, ezüst- vagy gyémántminősítéseket elért gyerekek szerepeltek. Délelőtt egyébként a főpróbán a fellépők diáktársaik előtt szerepeltek, akiknek nagyon tetszett, amit láttak és nekünk is jó volt látni, hogy így elismerik egymás munkáját – árulta el Víghné Pintér Lilla.

A korábbi vetélkedőn nagy érdeklődés mellett zajlottak az elődöntők, a diákok változatos produkciókkal léptek színpadra, amit később a döntőben is megmutattak, melynek minden pillanatát színvonalasnak és szórakoztatónak ítélték meg a zsűritagok. A legjobb produkciókat pedig most is bemutatták, legyen az egyéni vagy éppen csoportos előadás.

Gulyás Katalin felkészítésével a negyedik osztályosok országos első helyet értek el egyik angol nyelvű jelenetükkel, melyet most is megmutattak. Angol nyelvű produkciókban ezen kívül sem volt hiány, a diákok egy városi szintű angol nyelvi jelenetet is előadtak, mely az Oktatási Kerekasztal támogatásával, az iskola két lektora és Keresztesné Fekete Henriett tanárnő felkészítésével valósult meg.

Énekes és táncos produkciókat is láthatott a közönség a tehetséges tanulóktól, a kisebbektől kezdve egészen a felsőbb osztályosokig sokan álltak színpadra a mintegy másfél órás program során. Zárásként a néptáncosok mutatkoztak be, akik Móricz Bence vezetésével a 4-6. osztályos résztvevők Kukorica Jancsi történetét vitték színpadra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.