- hirdetés -

Az elmúlt egy hétben kilenc járművezetővel szemben intézkedtek ittasság miatt a rendőrök Békés megyében.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint a megyében az év 23. hetében a rendőrök több, mint 2000 embert ellenőriztek, akik járművel közlekedtek. Közülük heten gépi, míg ketten nem gépi meghajtású járművet vezettek, amikor a helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk. A közúti ellenőrzések során így kiszűrt járművek vezetőit a rendőrök előállították az illetékes rendőrkapitányságokra, ahol a további mérések is megerősítették, hogy ittasan közlekedtek.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet, ezért ittasan senki ne üljön volán mögé. Hangsúlyozzák, hogy semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját maguk vagy mások életét, testi épségét.

A balesetmegelőzés jegyében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság húsvét előtt minden évben lehetőséget biztosít, hogy kipróbálják az érdeklődők a részegszemüveget, amivel józan fejjel megtapasztalhatják, milyen az, amikor ittas az ember. Gyalogosan, kerékpárral, illetve egy gépjárművezető-oktató segítségével autóval is kipróbálhatták a részegítő eszközt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.