- hirdetés -

Idén több karbantartási feladata volt a főtéren a Városüzemeltetési Zrt. munkatársainak a megszokottnál. Ezekkel hamarosan végeznek a szakemberek, amely után nyári üzemmódra vált a főtér.

A főteret a megszokottnál később üzemeli be az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. Ennek az oka, hogy a kilencéves tér működését biztosító eszközök cseréje szükségessé vált, az alkatrészek beszerzése pedig hónapokat vett igénybe.

– Az indítás előtti átvizsgáláskor kiderült, hogy a szivattyúk már olyan állapotban vannak, ami miatt nem lehet megfelelően üzemeltetni a vízköpőket és a medencéket. Nyolc darab új szivattyút kellett rendelni, amelyet jelenleg csak Szlovákiából tudtunk beszerezni, a szállítás pedig 12 hetet vett igénybe – mondta Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója.

Fotó: Horváth Bence

Az említett eszközökön túl a különböző automata rendszereket, lágyindító eszközöket is cserélni kellett, illetve további nyolc szivattyút teljesen felújítottak. Az egyik aknában süllyedés miatt megrepedt egy cső, emiatt a nyomóvezeték részleges cseréje is indokolt volt. Nagyobb javítást igényelt az öntözőrendszer is. A berendezéseken túl a vízköpők előtti megrongált üvegeket is cserélték, illetve olyan rácsokat is felhelyeznek majd ami megakadályozza, hogy különböző apró kavicsok a rendszerbe jussanak.

– A szükséges munkákat elvégezték a kollégáink, így a megszokott módon tudjuk üzemeltetni a főteret a nyári időszakban – fogalmazott a vezérigazgató.

A 2013-ban átadott főtérre a nyári szezon előtt mintegy hét millió forintot fordított az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.