- hirdetés -

Több mint hétszáz fiatal kézilabdázó lepte el Orosházát a pünkösdi hosszúhétvégén. Idén kilencedik alkalommal rendezte az Orosházi Női Kézilabda Club a IX. OrosCup küzdelmeit.

Hét korcsoport, 24 klub, 65 csapat és több mint hétszáz kézilabdázó – tekintélyes mezőny gyűlt össze Orosházán. Az OrosCup ezzel az ország legnagyobb lány kézilabdatornája.

Nem csak Orosházán, hanem a környező településeken is rendeztek mérkőzéseket, a Táncsics gimnázium két terme, illetve az Eötvös-csarnok mellett Kaszaperen és Nagyszénáson is pattogott a labda a múlt hétvégén.

– Két év kihagyás után tudtuk ismét megszervezni a tornát, ami már hagyománynak számít a klub életében – kezdte Nagy Ferenc, az ONKC utánpótlásának vezetője – A csapatok szívesen jönnek Orosházára, idén is csupa pozitív visszajelzést kaptunk a részükről a tornával kapcsolatban – tette hozzá.

Olyan nagy múltú klubok utánpótlás együttesei neveztek, mint a Ferencváros, a Debrecen vagy éppen a Székesfehérvár. Összesen 167 mérkőzést szerveztek az U8-tól egészen az U14-es korcsoportig.

– Mi tíz csapatot neveztünk a tornára. A célunk az volt, hogy az év végén játszanak még egy jót a fiatalok a nyári szünidő előtt és ezt maximálisan teljesítettük is – fogalmazott a szakember.

A legkisebbeknél nem számítottak az eredmények, ahogy azt a Magyar Kézilabda Szövetség szabályrendszere is előírta. Az U12-es korcsoporttól felfelé már nem csak a végső sorrend dőlt el, hanem a legjobb kapusokat, legjobb játékosokat is választottak, ahogy a gólkirálynők is külön trófeát vehettek át a hetvenszeres válogatott kézilabdázótól és az ONKC leköszönő edzőjétől, Herbert Gábortól, valamint a klubelnök Dancsó Attilától.

Az orosháziak közül a legjobban az U14-es korosztály szerepelt, Elhardt Edina csapata a negyedik helyen végzett. Az U13-as együttes a nyolcadik, míg az U12-es csapat a hetedik helyen zárt. Két korcsoportban is orosházi játékos lett a legeredményesebb: U12-ben Tóth Jázmin, U14-ben Csiszár Hanna szerezte a legtöbb gólt a tornán.

Eredmények:

U12

  1. PC Trade Szegedi NKE
  2. Kecskeméti Sportiskola
  3. Debreceni SC-SI
  4. Alba Fehérvár KC
  5. Harta KC
  6. Kézilabda Szeged SE
  7. Oxxo Energy Orosházi NKC
  8. Szigetszentmiklós NKSE
  9. Jászberényi TF DSE
  10. Mogyoródi KSK

Gólkirálynő: Tóth Jázmin (ONKC) 56 góllal
Legjobb kapus: Babar Emma Luca (Kecskeméti Sportiskola)
Legjobb játékos: Kiss Katinka (PC Trade Szegedi NKE)

U13

  1. Angyalföldi Sportiskola
  2. Kecskeméti Sportiskola
  3. Debreceni SC-SI
  4. Ferencvárosi TC
  5. SZISE
  6. Csenger VKC
  7. Alba Fehérvár KC
  8. Oxxo Energy Orosházi NKC
  9. Szigetszentmiklós NKSE
  10. Berettyó MSE
  11. Sümeg VSE
  12. Tisza Volán SC

Gólkirálynő: György Natália Helga (Csenger VKC) 52 góllal
Legjobb kapus: Eisler Anna (Angyalföldi Sportiskola)
Legjobb játékos: Lovász Kriszta (Debreceni SC-SI)

U14

  1. HLKC
  2. PC Trade Szegedi NKE
  3. Kecskeméti Sportiskola
  4. Oxxo Energy Orosházi NKC
  5. Sütő Kézisuli
  6. Alba Fehérvár KC
  7. Tisza Volán SC
  8. Kézilabda Szeged SE

Gólkirálynő: Csiszár Hanna (ONKC) 39 góllal
Legjobb kapus: Péter Rebeka Patrícia (PC Trade Szegedi NKE)
Legjobb játékos: Becsek Enikő (HLKC)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.