- hirdetés -

Június 6-án, pünkösdhétfőn rendezték meg a Tó utcai teniszpályán az ifj. Pintér Tibor és Pintér Zoltán emlékére szervezett versenyt. A két kategóriában zajló küzdelmekre az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok páros nevezett.

Elhunyt társaikról emlékeztek meg az orosházi és környékbeli teniszkedvelők egy barátságos verseny keretében június 6-án. Az esemény célja az évek során nem változott: méltó módon megemlékezni ifj. Pintér Tiborról és Pintér Zoltánról, akik szintén kiváló teniszezők voltak, ugyanakkor jól is érezni magukat, amit a játékot követően a közös ebéd is garantált. Két évvel ezelőtt, a 2020-as verseny megkezdése előtt kis emléktáblákat is avattak a tiszteletükre.

Az egykori játékostársak édesapja, Pintér Tibor meghatottan mondott köszönetet a verseny szervezőinek és résztvevőinek.
– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan megjelentek, hogy ilyen népszerűvé vált ez a kezdeményezés. Büszke vagyok mindenkire, akik most itt emlékeznek meg a fiaimra és részt vesznek a mérkőzéseken. Mi is mindent megteszünk, szeretettel fogadjuk őket, hiszen nagyon szeretünk teniszezni – árulta el.

A rendezvény szervezője, Varga Szabolcs elmondta, az emlékversenynek nemcsak maga a játék a célja, a játékosok ilyenkor mindig leülnek, beszélgetnek egy kicsit, felidézik régi közös emlékeiket. A rendezvény idén is párosversenyként zajlott, csakúgy, mint korábban, ezúttal is minden korosztály képviselői elindulhattak rajta. Mint mondták, az idei már a kilencedik alkalom volt, hogy barátaik emlékére teniszütőt ragadtak.

– Hálásak vagyunk az OVTK egyesületnek és vezetőedzőjüknek, Németh Istvánnak a lehetőségért, hogy itt lehetünk ma a pályán, ő bonyolította le az ilyenkor szokásos sorsolást is. Két kategóriában érkeztek nevezések, van egy kiemelt kategóriánk, ahol a már tapasztaltabbak játszanak egymás ellen, illetve egy amatőr kategória, így mindig az azonos képességű játékosok, párosok mérkőzhetnek meg egymás ellen és a végén a legjobbak csapnak össze a díjakért – ismertette a részleteket.

A versenyre összesen 13 páros nevezett, az első helyet Fejes Ádám és Bolla Márton szerezte meg, ezüstérmes lett Vincze Tamás és Horváth Zoltán, míg a dobogó harmadik fokára Megyeri Ákos és Tímár András állhatott fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.