- hirdetés -

Több mint ötven pár magas sarkú közül választhat Benkő-Molnár Angelika minden reggel, mielőtt munkába indul. Azt mondja, mindegyik más, és mindnek lelke van. Angi számára egy cipő nem csupán kötelező kellék, ami nélkül furcsán néznének rá az utcán. Inkább úgy fogalmaznék, őt azért nézik meg, mert mindig valami különlegességgel rukkol elő.

Nem tudom, Önök, kedves hölgyolvasóink, hogy vannak vele, de nekem van körülbelül öt-hat pár nyári cipőm, amivel ki is húzom a szezont. Egy-egy sötét és világos, egy magas sarkú, egy elegánsabb, és már a lista végére is értem. Épp ezért csodálom Angelikát, aki az átlagosnál sokkal több lehetőséget lát az öltözködésben. És most már, hogy beszélgethettem vele erről, kijelenthetem: igaza van. Ő nemcsak felkap valamit, hanem precízen és tudatosan választja ki aznapi ruhájához a megfelelő cipőt és ékszert, hogy azok tökéletes összhatást nyújtsanak. Mert ami szép, az szép.

– Szeretem, ha valami ütős – mesélte Angi. – Volt egy egyszínű fekete ruhám, amit szerettem volna feldobni valamivel, ehhez vettem meg a neon színű cipőmet, ami rettenetesen jól mutat mellette. Még egy hozzá illő karkötő, nyaklánc, és máris megakad rajta a tekintet. Szeretem az erős kontrasztot. Ezt a cipőt egyébként egy hamburger áráért vettem. Ott állt már szegényke időtlen idők óta a boltban, de mivel elég szűkre lett szabva, senkinek sem volt kényelmes. Nekem viszont, mivel nagyon keskeny a lábfejem, pont jó lett. Illett rám, mint Hamupipőkére az üvegcipellő.

Általában Angi a ruhatárához választ cipőt, de olyan is előfordul, hogy annyira beleszeret egy cipőbe, hogy ahhoz keres magának új ruhát. Sőt, szerencséjére még a boltba sem muszáj elmennie. Mivel varrónő, otthon könnyedén elkészíti magának a megfelelő darabokat.

A példakép: Carrie Bradshaw

– Tudom, nem hétköznapi a cipőszenvedélyem, de a párom és a barátaim így fogadnak el. És bár imádom a magas sarkat – az egyik piros combcsizmám 13 centis a sarokkal bír – azért van néhány lapos cipőm is. Na jó, körülbelül kettő, mert még a sportcipőmnek és a szobapapucsomnak is van egy kis sarka – tette hozzá nevetve. Elmesélte, az autóvezető-tanfolyam vizsgájára indulva is szépen felöltözött, fehér blúzt, piros szövetnadrágot és az akkor divatos 7-8 centis western bokacsizmát öltötte magára. Amikor a vizsgabiztos meglátta, megkérdezte: Maga így akar vizsgázni? Angi idegességében csak annyit válaszolt: Igen, így! A vizsga elsőre sikerült neki, (talán azért is, mert a gyakorló vezetéseken is végig ebben a csizmában volt.)

Angi 12 éves kora óta imádja a magas sarkúakat. Eleinte azért hordta ezeket, mert ő volt a legalacsonyabb az osztályban, később viszont már azért, mert beleszeretett a nőies és szexis lábbelikbe. Így az otthoni kollekció egyre csak bővült, hisz mindig volt alkalom, amire venni kellett új darabot. Apropó, szexi. Azért a Szex és Nem York című sorozat központi karaktere, Carrie Bradshaw is hatással volt cikkünk főszereplőjének öltözködésére.

– Szerencsés vagyok, mert a párom elfogadja ezt a szenvedélyem – mesélte Angelika. – Ha én elindulok cipőt venni, előfordul, hogy nem eggyel, hanem hárommal térek haza. Így volt ez az esküvőnkkor is. A tűzpiros menyasszonyi ruhámhoz kerestem cipőt, végül vettem egyet a fotózásra, egyet a fogadalomtételre és egyet a vacsorára. A kevesem azt mondta, ne gondolkozzak, vegyem meg mindet. Ő már cipőmániásnak ismert meg, sőt, egy kicsit őt is megmérgeztem. Mióta együtt vagyunk, le kellett cserélnie a cipősszekrényét egy nagyobbra.

Azonnal érzi, ha megvan a kapcsolat közte és a cipő közt

Ha Angi nyaralni készül, minimum 7-8 pár cipőt pakol be a bőröndjébe. Szereti az eleganciát, a harmóniát. Erre sosem sajnálná a fáradtságot…és a pénzt sem. Általában a kirándulásokról is egy-egy új darabbal tér haza. Más hűtőmágnest, ő cipőt hoz emlékbe. Nemcsak az utcai darabokból, hanem speciális lábbelikből is jó néhány van már a gyűjteményében.

– Több mint tíz éve salsázok, mellette férjemmel társas táncolok is, így van külön tangócipőm és salsacipőm is. Egy-egy különleges darabért képes vagyok több száz kilométert is utazni. Kinézem a neten, de sosem rendelem meg. Inkább autóba ülök, elmegyek a helyszínre, hogy felpróbálhassam, megfoghassam, megillatozhassam. Éreznem kell, hogy a kapcsolat köztem és a cipő között működik. Van olyan tánccipőm, amiért Bécsig utaztam, de a legtöbbért „csak” Budapestig mentem – folytatta.

A családja és a barátai, már megszokták, hogy Angi mindig új és egyedi cipővel a lábán állít be egy-egy fontosabb eseményre. Nekik már kevésbé ragad meg rajta a tekintetük, mint a kívülállóknak. De Angi azt sem bánja, ha emiatt egy kicsit különcnek vagy flúgosnak tartják. Ha ő beleszeret egybe, az biztosan nem marad az üzlet polcán.

– Én nem a divatnak vagy a külvilágnak öltözöm és viselem azt, amit felveszek! A lelkem, a személyiségem tükröződik a külső megjelenésemben. Arra bíztatok mindenkit, hogy merjen önmaga lenni, viselje azt a cipőt, ruhát, amelyik megtetszik neki, és ne akarjon megfelelni másoknak. Az élet rövid, úgyhogy vedd meg azt a cipőt! – tanácsolja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.