- hirdetés -

A nyár nem lenne az igazi fagylalt vagy jégkrém nélkül. Kár, hogy általában mindkettő tele van cukorral. De nem kell aggódnod, te is könnyen készíthetsz otthon villámgyors, diétás és egészséges fagyit. Kolarovszki Nóri táplálkozási tanácsadó el is árulja, hogyan.

A klasszikus értelemben vett fagyi összetevői között megtaláljuk a tejszínt és a tojást is, az előbbi zsírossága miatt nem tartozik a diétás alapanyagok közé. Épp ezért Nóri két sorbetet, azaz jeges gyümölcspürét készít most nekünk, amit a fogyókúrázók, illetve a tejre vagy tojásra allergiások is fogyaszthatnak.

Így készül a banános-csokis sorbet

Hozzávalók:

banán, alacsony zsírtartalmú holland kakaópor, étcsokidrazsé

Elkészítés:

1) Hámozz meg, majd vágj karikákra egy banánt! Tedd be 4-5 órára a fagyasztóba!

2) Ha letelt az idő, dobd bele a turmixgépbe, és tégy mellé 2 evőkanál kakaóport, és egy evőkanál étcsokidrazsét!

3) Turmixold össze, díszítsd néhány banánkarikával és egy kis csokidrazséval, és már eheted is.

Így készül a rumos-meggyes sorbet

Hozzávalók:

fagyasztott magozott meggy, folyékony édesítő (vagy juharszirup), rumaroma

Elkészítés:

Egyszerűen turmixold össze a 15 dkg fagyasztott meggyet az egy evőkanálnyi édesítővel és az egy teáskanálnyi rumaromával!

Már készen is vagyunk! Gondoljunk csak bele, mennyivel jobban értékelik majd a családtagjaink, vagy a nyári bulik esetén a barátaink a házi fagyit, mint egy dobozos jégkrémet. Ízletes, nincs benne semmilyen felesleges, káros összetevő, helyette viszont benne van a házigazda szeretete.

Kellemes készülődést kívánunk!

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.