- hirdetés -

Továbbra is elérhető lesz az ügyfeleknek a koronavírus-járvány miatt még 2020-ban bevezetett érintésmentes kézbesítés. Ezt a Magyar Posta közölte az MTI-vel, miután a vírus miatti veszélyhelyzet megszűnt és az eljárást már korábban rögzítették a postatörvényben.

A jogszabály előírja, hogy a posta a belföldi ajánlott leveleket továbbra is a levélszekrénybe kézbesíti. Az elmúlt két év gyakorlatához hasonlóan, ha nincs postaláda vagy nem biztonságos az ajánlott levél elhelyezése, akkor a postás értesítőt hagy.

A tértivevényes leveleket, hivatalos iratokat, nemzetközi könyvelt levélküldeményeket, valamint belföldi és nemzetközi csomagokat továbbra is személyes átvétellel kézbesítik. Ezekben az esetekben továbbra is szükséges a személyazonosság vagy az átvételi jogosultság igazolása. Az új szabály szerint az átvételnél az ügyfél aláírására azonban nincs szükség.

A közlemény szerint az utalványok esetében marad a megszokott kézbesítési mód, az átvételt mindig aláírással kell igazolni. Kiderült, hogy az érintésmentes kézbesítés jelentős könnyebbséget eredményez az ügyfélnek, mivel akkor is megkapja a küldeményét a postaládájában, ha nem tartózkodik otthon, így nem kell postára mennie.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.