- hirdetés -

A hagyományos családi nappal búcsúzott a szezontól az Orosházi Női Kézilabda Club. Több százan, szülők, gyerekek, felnőtt játékosok, edzők és vezetők közösen szórakoztak Gyopárosfürdőn.

Már hatodik alkalommal került sor az ONKC hagyományos családi napjára. Ilyenkor a dolgos hétköznapok után a felhőtlen szórakozásé a főszerep, a szervezők mint mindig most is rengeteg programmal készültek. Ezúttal is számos ügyességi vetélkedőt, kvízt kellett a csapatoknak megoldaniuk, de most a kreativitásukra is nagy szükségük volt. A kvíz során olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, hogy hol végzett a tabellán idén a felnőtt csapat, de olyan becsapós feladvány is volt, hogy hányszor léphet egy játékos labda nélkül. Minden állomáson a teljesítményükre pontokat kaptak, amit összesítve alakult ki a végeredmény.

Dancsó Attila elnök szerint a klub egyik legfontosabb közösségi eseménye a családi nap. Ilyenkor mindenki úgy érezheti, hogy az ONKC-család része.

– Az, hogy több száz fős létszámban tudjuk megrendezni évről évre ezt az eseményt egy kellemes visszaigazolása és elfogadása annak a munkának, amit elvégzünk. Azt mutatja, hogy jó irányba haladunk, de nem csak közösségépítésben, hanem szakmailag is. Utánpótlás csapataink a különböző bajnokságban dobogós helyen, vagy annak közelében zártak – emelte ki büszkén az egyesület elnöke.

Vasárnap a Gyopárosfürdőn található Erdei Faház Kempingben mintegy négyszázan vettek részt az eseményen. Amíg a gyerekek, a szülők élvezték a programokat több bográcsban készült a pörkölt, amit a nap végén közösen fogyasztottak el, megkoronázva az utánpótlás sikeres évét.

– A klubnál sportolók létszáma folyamatosan növekszik és ezzel együtt egyre szebb eredményeket tudunk elérni – nyilatkozta Nagy Ferenc, az ONKC utánpótlás igazgatója.

Elmondta, hogy az U12-es együttes veretlenül zárta az évet. Ugyan ebben a korosztályban még tabella nincs, de a dobogó legfelső fokán végeznének ezzel a teljesítménnyel. A szakember kiemelte továbbá az U14-es csapatot is, Elhardt Edina tanítványai bronzérmesek lettek, míg Csiszár Hanna a gólkirály lett.

– A serdülő harmadosztályban egy fiatalabb csapatot versenyeztettünk, akik a negyedik helyen zártak. Örülünk annak, hogy a célokat sikerült elérni az első osztályú serdülő és ifjúsági bajnokságban is, ami azt jelenti, hogy jövőre is a legjobbak között szerepelnek a fiataljaink – tette hozzá Nagy Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.