- hirdetés -

Összesen több mint hatvan diák érkezett a Petőfi Művelődési Központba pénteken, hogy együtt ünnepeljenek. Huszonötödik születésnapja alkalmából tartott összejövetelt az Orosházi Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat. Az esemény keretein belül meghívták a város iskoláinak tanulóit is, hogy megismerkedjenek a szervezettel.

A fiatalok érdeklődőek voltak a programok iránt és jókedvűen töltöttek el egy napot. Az esemény célja azon kívül, hogy megünnepeljék 25. születésnapjukat az volt, hogy a tanulók megismerkedjenek a GYIÖK-kel és később, amennyiben megtetszett nekik, csatlakozzanak is hozzájuk.

– A program igazából arról szólt, hogy beszélgessünk a fiatalokkal, mit gondolnak az ifjúsági részvételről, mi az, amiben szívesen részt vennének itt Orosházán. Kitértünk arra is, hogy szeretnének-e tevékenyen részt venni különböző dolgokban, és sok pozitív visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban – mondta Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referens.

Az eseményen a város iskoláiból érkező tanulók mellett részt vettek a GYIÖK régebbi tagjai is egy kicsit nosztalgiázni, és feleleveníteni a régi emlékeket.

– Három évig voltam GYIÖK tag és nekem nagyon nagy élmény volt az egész. A legtöbb barátomat ott szereztem és a mai napig tartjuk a kapcsolatot. A legjobb emlékeim az országos találkozókról voltak, nagyon jó programokkal és egy nagyon jó csapattal – emlékezett vissza Fanni.

Az orosházi GYIÖK egyébként az ország második legidősebbje 25. születésnapjával. Az alkalmat egy óriási csokoládétortával ünnepelték meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.