- hirdetés -

A 2021-22-es NB I/B-s kézilabda bajnokság a végéhez közeledik. Az OFKSE csapata a bajnokság utolsó hazai mérkőzését játszotta szombat este a BFKA Veszprém csapata ellen. A fiúk szépen, győztes meccsen szerettek volna őszig elbúcsúzni az orosházi szurkolóktól.

Orosházi FKSE-Tokai–BFKA-Veszprém 35–34 (17–18)

Kézilabda NB I. B-s férfi mérkőzés. Orosháza, 100 néző. V.: dr. Csuka, Kocsis.

Orosháza: Pajkó – Molnár S. 2, Takó 4, Döme 2, Mihály 1, Tóth K. 6, Németh L. 8 (4). Cs.: Majdán (kapus) 1, Kovács B. 1, Kecskés 1, Kiss R. 3, Pásztor M. 2, Bella 3, Gönczi, Molnár G. 1. Edző: Kovács Attila.

A BFKA-Veszprém legjobb dobója: Dobi 9, Markovics 7 (5). Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

Hazai labdaszerzéssel és gyors góllal kezdődött a találkozó, amelynek 2. percében már emberhátrányba került az OFKSE. Jól jöttek ki belőle a fiúk és az 5. percben 2-2 állt az eredményjelzőn. Fej fej mellett haladt a két csapat. Nagy küzdelem és sokszor a durvaságig kemény védekezés jellemezte a meccs elejét. A hazai kapuban Pajkó néhány remek védése után szerzett gólokkal el tudott lépni ellenfelétől a vendéglátó orosházi együttes. Többször a védekezésben is jól szereztek labdát Mihály Zsolték. A félidő közepén védekezést váltottak az akadémisták. Hol csak Tóth Károlyt, hol őt és Kiss Rolandot is követő emberfogással őrizték. Ez a húzás okozott némi zavart az orosházi támadó gépezetben. A 20. percben már döntetlen, 11-11 állt a táblán. A hazaiak szakvezetője, Kovács Attila is lépett. Hét a hat ellen küldte támadásba a fiúkat, a vendéglátóknak azonban nem jött be a váratlan húzás. Három elhibázott támadás és két üreskapus gól lett a negatív eredmény. A vendégek átvették a vezetést és egygólos előnnyel mentek szünetre.

A második játékrészre mind támadásban, mind védekezésben feljavult Orosháza érkezett ki. Bella Csaba góljával egalizált, majd a vezetést is magához ragadta az első öt percben a hazai gárda (35.p. 21-19). A következő percekben néhány elrontott támadást követően négyről, kettőre tudott zárkózni a Veszprém. Hullámzó volt a játék, hisz hamarosan újra négyre növelték előnyüket a hazai zöld-sárgák. Az első félidőben remekül bevált emberfogásos védekezését ismét elővette a vendég csapat és csakúgy, mint először, most sem ízlett ez a hazaiaknak. A vezetést őrizték Németh Lászlóék, de az akadémisták csak nem akartak leszakadni, sőt zárkóztak (55.p. 32-31). Az utolsó négy percnek egyenlő állásnál mentek neki a csapatok. Az Orosháza kezdte jobban ezt a mini hajrát. Óriási izgalmak közepette ismét előnybe kerültek. A két játékvezetőnek sikerült még inkább fokozni az izgalmakat. Gyors egymásutánban két orosházi játékost is kiállítottak. A mindent eldöntő utolsó huszonöt másodpercre még mindkét együttestől maradt egy-egy hiba, az orosházi előnyből pedig egy gól.

Kovács Attila: Közönségszórakoztató, jó meccsen győztünk. Gratulálok a csapatomnak és a nevükben is köszönöm hűséges szurkolóinknak az egész éves biztatást.

A bajnokság utolsó mérkőzését egy hét múlva idegenben játssza az OFKSE, a Budai Farkasok otthonában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.