- hirdetés -

Lejátszotta utolsó mérkőzését az Oxxo Energy Orosházi NKC. A Kozármisleny otthonában zárták a szezont a női kézilabdázók. A kispadtól búcsúzó Herbert Gábor elégedett volt csapata teljesítményével.

Jól kezdett az Orosháza, 10 perc után már 5-3-ra vezettek a kék mezesek. A folytatásban megrekedt a támadás, a hazaiak fokozatosan dolgozták le a hátrányukat. A 17. percben megszerezte az előnyt a Misleny, ekkor kért időt Herbert Gábor. Ezt követően hosszú gólcsendet tört meg Bíró Petra, de egy darabig még várni kellett, hogy ismét döntetlen álljon az eredményjelzőn. Kilenc hónapja nem lépett pályára Netye-Tóth Sára, a játékos lövőkeze sérült, de bal kézzel is sikeresen juttatta a labdát a hálóba. Így góllal fejezte be karrierjét, amivel a 27. percben 10-10-re módosította az állást. A folytatásban a hibákat kihasználva a Kozármisleny a szünetig 14-11-re lépett meg.

A fordulás után három-nullás szériával indítottak Schefferék, a 35. percben érkezett Herbert Gábor időkérése. Ezt követően az Orosháza pillanatai következtek. A két serdülő, Patyi Anna és Jáhn Krisztina góljaival előbb 18-15-re, majd Kenyeres Barbara és Mikula Dóra találataival egy gólra zárkózott fel az ONKC a 45. percben. Ennél közelebb nem jutottak a vendégek, a Kozármisleny tartotta két-három gólos előnyét, amit a lefújásig négyre növelt. A találkozó 28-24-gyel zárult.

– Ez a mérkőzés kicsit olyan volt, mint az egész évünk. Tisztességes, becsületes, de az igazán extra dolgokhoz kellett volna még egy kicsi plusz. Összességében elégedett vagyok a látottakkal. Gratulálok a Kozármislenynek a győzelemhez, a csapatomnak pedig a mai teljesítményéhez – értékelt a mérkőzés után Herbert Gábor.

Kozármisleny SE – Oxxo Energy Orosházi NKC 28-24 (14-11)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, Kozármisleny, 300 néző.

Vezette: Gál László, Ludvig Benedek.

Orosháza:

Cseh – Herjeczki-Antal 3, Vörös 4, Kenyeres 2, Mikula 4, Gara, Bíró 2. Cserék: Bálint, Gedó (kapusok), Netye-Tóth 1, Ács O. 1, Patyi 1, Jáhn 4, Horváth B., Papp E. 2. Edző: Herbert Gábor.

A Kozármisleny legjobb góllövője: Scheffer 7.

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 7/5.

Az Oxxo Energy Orosházi NKC a húsz csapatból álló NB I/B-s mezőny nyolcadik helyén zárt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.