- hirdetés -

Egyre többször hallani olyan eseteket, hogy a tilos jelzés, vagy akár a sorompó ellenére is a sínekre hajtanak autóval, teherautóval, vagy akár traktorral a vasúti átkelőhelyeken.

Még áprilisban történt, hogy egy 62 éves nő – állítása szerint – nem vette észre a szemébe sütő napfény miatt, hogy lecsukták a sorompót Nagyszénáson az átkelőben. A csapórúd megrongálódott, és csak perceken múlott, hogy személyi sérülés nem történt. Két nappal korábban ugyanott pedig egy traktor vezetője volt figyelmetlen, azonban itt az ütközést nem lehetett elkerülni. Csak a szerencsén múlott, hogy senki sem sérült meg a balesetben.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsági elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást – írta a police.hu. A szükséges eljárást elvégezték a rendőrök, és május 17-én az ügyek iratait elküldték az ügyészségnek.

A rendőrség ismételten kéri a lakosságot a fokozott figyelemre a vasúti átkelőhelyeken való áthaladáskor, hogy mindenki biztonságban hazaérjen.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.